Femtonde veckan

15.04.2019 kl. 09:47

Veckans jobb bestod av lite hederlig lokaljournalistik. Jag blev väl emottagen på mopoklubben och fick snacka tändstift och förgasare med ett pratglatt gäng. Tyckte det var särskilt trevligt att de pratade med mig som att jag visste exakt vad alla de här grejerna var för något. Jag avslöjade ju givetvis inte att min erfarenhet av mopon endast inkluderar en krock i husväggen med syrrans scoter och att sitta bak på kompisars farkoster. 

Syjunta med Rim. Vad ska jag ta mig an för plagg till näst? Snart är sommaren här och jag ha fortfarande en hel del trsaor i påsen som skulle må bra av att piffas upp inför sommaren.

Jag har faktiskt gett mig ut och sprungit några metrar nu när kvällarna börjar vara ljusa och lagom varma. Hangö är ju inte jättefult precis när man kan springa längs med stränderna. Jag passar på nu så länge sommarfolket inte hittat hit än, sen får man börja hoppa bock över turisterna som fyller varenda knut av stan.

Igår gick vi och röstade och satt sedan i soffan och swappade mellan tvåan och trean på tvn för att följa med VM-matchen och valvakan. Matchen gick ju åt helvete, håller med alla bröliga typer i fb-kommentarsfälten: "Det var ju mååål!!!".

Valet var ju ungefär som finska val har varit under de senaste åren. Sannfinlädarna lever och mår bra, tänk att det finns över trettiotusen personer i Finland som röstade på Jussi Halla-aho.

Men hej! Vår nya riksdag består av 46% kvinnor och det är värt att uppmärksamma. Om några valomgångar är det möjligt att se en 50/50-fördelning. Tänk den dagen vi har flera kvinnor än män i riksdagen. Dessutom sjönk medelåldern på riksdagsledamöterna till 46 år och det känns väl rimligt.  

Jaja, allt gott till Rinne som ska försöka koka soppa på en spik nu då och få en regering up and running.

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 9 med bokstäver: