Tolfte veckan

25.03.2019 kl. 09:59

Började veckan med att vikariera. Denna gång hoppade jag in som ordkonstledare igen och klädde mig i en outfit som skriker "lekfull konstlärare". Det var kul att hänga med min Karisgrupp och diksutera Melodifestivallåtar och Eurovision. 

Jag sydde lite. På bilden syns mitt halvfärdiga hårband. Jag stod gladeligen i mina egna tankar och vände ut och in på det när jag hade sytt klart och så tittade jag ner och möttes av detta som ser mera ut som en scen ur Game of Thrones än en fridfull syjunta. 

Veckohandel! Vi är dåliga på att veckohandla och springer till butiken nästan varje dag bara för att vi inte orkar planera, men förra veckan slog jag på stort och handlade ordentligt. 

"Ser det alltid så här hälsosamt ut när veganer handlar?" frågade Malin i kassan. Fortsättning följer längre ned.

Fyllda ugnsbakade batater. Gott och enkelt, men tar ganska länge eftersom de ska bakas i ugnen i två omgångar. Receptet är från senaste VEGO-numret.

Hälsosamt som vanligt ja. En Matsmart-beställning var svår att låta bli när jag såg att mina favoritkex såldes för 1€/pkt. Så vad var felet på dem då? De hade packats upp och ner så att kexen låg med platta sidan uppåt i asken. 

Natten mellan torsdag och fredag blev Rim sjuk och vi blev förfärligt oroliga när hon mådde dåligt ännu på morgonen. Vi fick ringa till fyra veterinärer före vi fick tid till veterinären i Tenala. Det finns ingen veterinär i Hangö för tillfället så vi ringde till Ekenäs och Karis före vi blev dirigerade till Tenala.

Väl på plats fick Rim dropp och medicin mot illamående. När vi kom hem sov hon ungefär hela dagen och på kvällen steg hon upp och var i princip återställd. Lite dålig i magen är hon fortfarande, men pigg och kry i övrigt.

Och så här såg hela veckoslutet ut ungefär. Lite mat- och tvpauser. Skönt.

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 10 med bokstäver: