Sånt jag aldrig förstått mig på

20.03.2019 kl. 10:45

Mindy skrev ett inlägg om grejer och ting som hon upplever att hon inte delar samma åsikt om som de flesta andra. Kul, tyckte jag och som den härmapa jag är så blev jag inspirerad att skriva ett liknande inlägg.

Nedan listar jag några fenomen (i brist på bättre samlingsord) som jag tycker att majoriteten av mina medmänniskor gillar, medan jag antingen bestämt ogillar det eller bara helt enkelt inte fattar grejen. 

Fenomen jag aldrig förstått mig på:

 • Fastlagsbullar
  Stel vispgrädde - usch. Sylt - usch. Mandelmassa - usch. Torr vetebulle - ok, den kan jag äta. Jag har inte ännu haft den äran att prova på en vegansk fastlagsbulle, men jag har svårt att tro att det skulle vara godare.
   
 • Karuseller
  För det första har jag höjdskräck. För det andra har jag obehag för att färdas i allt för hög fart (orsaken till att jag inte löper :---)). För det tredje AVSKYR jag att sitta fastspänd utan möjligheten att kliva ur när det behagar. Sista gången jag åkte karusell var i Köpenhamn för tio år sedan när vi åkte ett pariserhjul med mamma och mina systrar. Jag krävde att bli avsläppt efter det första varvet eftersom jag mådde för dåligt av höjden. Mina systrar skämdes å det grövsta.


  Den sista karusellen som jag åkte i detta liv.
   
 • Reality TV med målet att hitta kärlek
  Paradise Hotel, Ex on the beach, Temptation Island, Bachelor... jag vet inte riktigt om det är målet för alla de här programmen, men nä, jag blir uttråkad av alla. OBS! Undantaget är brittiska Sinkkuillallinen, det är kvalitetsprogram at its finest!
   
 • Att simma
  Jag tycker inte om att duscha heller, men det är väl ett nödvändigt ont. 

  Men när det är 40 grader hett är man illa tvungen att blöta ner sig. Här i Turkiet 2011.
   
 • Klassisk litteratur
  Det här är kanske främst en unpopular opinion i mina forna litteraturvetarkretsar. Men jag har så otroligt svårt att fastna för klassiker. Austen, Dostojevskij, Kafka och så vidare. Jag har läst dem, men det är inga verk som fångat mig som läsare. 
 • Youtube-klipp där folk äter saker
  Jag hatar smask. Nicke smaskar ibland i sömnen och det är så fruktansvärt störande. Så jag tittar inte frivilligt på mukbang-klipp och liknande. Det är nästan ännu värre att lyssna på poddar där folk äter och smaskar rakt i lilla örat mitt. Däremot vill jag gärna läsa recensioner och tips på ätbara grejer. Och visst kan man göra det i rörlig bild, men smaska för guds skull inte.
   
 • Maffiga frukostar
  Jag är sämst på frukost. En kaffekopp duger bra fram till lunch. I värsta fall kan jag inmundiga en banan. Men jag bryr mig inte nämnvärt om dignande frukostdukningar på hotell och så vidare om serveringen stänger före klockan elva. Det är ungefär den tiden jag kan börja äta påriktigt. Så brunch är helt klart min melodi.

   Lyxfrukost
   
 • Handväskor
  Jag är en tygkasstyp. Ofta är de skitiga och slitna dessutom. Men jag tycker ofta handväskor är dyra och opraktiska. Och så vet jag inte vad jag ska lägga i den egentligen. I min tygkasse slänger jag ner plånboken och en läppomada och så fyller jag den med bibbaböcker, mat och grejer under utfärdens gång. Såna mängder ryms ju inte i en näpen handväska.
   
 • Sjöjungfrur
  Okej, jag vet inte om det är så många som gillar sjöjungfrur ens men för mig är de ena riktiga hatobjekt. Det är någon reklam på tv med sjöjungfrur som gör mig så illa till mods. Jag kommer ännu ihåg när jag gick i dagis och vi hade maskerad och min kompis hade klätt ut sig till sjöjungfru och jag tyckte hennes glittriga stjärtfena var så äcklig. Jag har aldrig gillat Lilla sjöjungfrun heller.
   
 • Alfons Åberg, Nalle Puh, Bamse...
  Den shitstorm jag fick motta när jag berättade för mina fellow moddalärarkompisar på Peffan att jag tycker Alfons är störande... De började slänga suddgummin och lexikon på mig och det ledde till en upprörd diskussion som fortsatte med att jag provocerade vidare med att säga att jag aldrig gillat Nalle Puh eller Bamse heller. Ingen pratade med mig på resten av terminen. :--(
   
 • Sushi
  Jag har bara ätit vegansk sushi, men det är inget jag drömmer om att äta flera gånger.


  Vegesushi från Magokoro
   
 • Sjukhusserier
  Jag är ju en serieslukare av rang, men sjukhusserier går inte hem i den här stugan. Nålar, spyor, operationer och andra otrevligheter gör att jag ändå måste blunda och hålla för öronen 90% av tiden. House har jag faktiskt sett några säsonger, men fick sluta med den också eftersom jag började må illa. Tycker ni jag är mesig? Ni har alldeles rätt.
   

Bonus: fenomen jag tidigare inte förstått mig på men som jag börjar fatta!

 • Bada badkar
  Likt Chandler Bing har jag gått från en som inte förstår varför man vill "just sit there stewing in your own filth" till att vilja plumsa ner i ett varmt bad med ett glas...
   
 • Rödvin
  ... rödvin! Ett glas rödvin i badkaret, tack. I många år brydde jag mig bara om vitvinshyllorna i Alko, men sedan i höstas är jag även en rödvinsdrickare.

  Källa
   
 • Rosa
  I många år gick jag omkring och trodde att jag inte var en typ som gillade rosa. Men jag hade fel! Idag gick jag till affären med rosa skor, rosa kappa och rosa mössa. Såg antagligen ut som Barbapapa.
   
 • Tatueringar
  Det trodde ni inte. Att jag en dag skulle sitta och på allvar fundera på en tatuering. Jag vet vad jag vill ha och var jag vill ha den. Men jag och nålar är ju inte en kombo av harmoni precis... Får väl vänta på permanenta gnuggisar om jag inte samlar ihop modet.
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 5 med bokstäver: