En ful topp blev en fin topp

19.03.2019 kl. 09:21

Mitt första remakeprojekt gick förvånansvärt smärtfritt. Symaskinen löpte och jag gjorde inga idiotiska fel som jag ofta gör när jag handarbetar (typ syr ihop nederkanterna så att en topp blir en säck). Och jag är till och med nöjd med slutresultatet!

Den här potatissäcken till topp hastköpte jag sommaren 2015. Jag gillade mönstret och tyckte den såg så där passligt luftig ut. Visade sig dock vara lite väl luftig och den såg bara otrevlig ut när jag drog den på mig, så den har aldrig kommit i användning. Nu fick den reinkarneras som en kortare sommartopp! 

Lyckad räddningsoperation!

Jag vill redogöra för mitt tillvägagångssätt som den sanna akademiker jag är. Och för att mamma ska se hur omständligt jag arbetade även om jag suckade åt hennes instruktioner.

Jag började med att mäta 10 cm från nederkanten och nåla upp hela vägen runt. Sen strök jag hela plagget så att det skulle bli lättare att hålla sig till en skarp kant medan jag sydde.

Sydde längs med nederkanten utan problem! En seger bara det!

Sedan klippte jag av den kant som blev överflödig. Av den kanten sydde jag ett hårband.

En topp med matchande hårband! Mycket nöjd nybörjarskräddare.

Det här blev de pyttesmå skräpresterna som åkte i roskis. Klapp på axeln!

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 6 med bokstäver:
Oj, vad bra dokumenterat. Visst blev det lättare att sy när man stryker först? ????
Mamma19.03.19 kl. 16:09
Nåjojooo visst blev det ju det kära mor :---)))
20.03.19 09:24