Elfte veckan

18.03.2019 kl. 11:13

Garderobsrensning! Förra veckan hade jag inga vikariat så jag gick lite rastlös här hemma och slogs av idén att rensa bland mina kläder. Jag proppade en kass full med kläder som jag ska reparera eller sy om.

Det projektet började jag på redan förra veckan och lappade några plagg, men den här veckan ska jag ta mig an något lite saftigare projekt och sy något av alla plagg jag så ödmjukt ville rädda i stället för att slänga. Jag har varken tålamod eller talang när det kommer till handarbete så det kommer bli riktigt intressant.

Fick ett gäng kaffegäster på besök. Vi ritade, spelade memory och kritiserade varandras konsverk utan att bry oss om sugar coating. "Eh.. det där.. e nog int en katt..." sa Maya med en mycket skeptisk min om min skapelse som ni kan se nere i hörnet.

Jag tog äntligen tag i saken och gick till HVC för att röntga mina tänder. Möttes dock av ett proppfullt väntrum och en extremt långsam patientavverkning. I stället för att gnälla gav jag min könummer åt en annan och svassade iväg med ett "Jag har INTE tid att vänta på det här". Slogs sedan av hur snorkig jag måste ha låtit.

Vart hade jag så himla bråttom då? Till loppis förstås! Där jag gjorde såna galet snygga fynd. Tycker btw att de prickiga sockorna lyfter hela outfiten ännu ett snäpp. 

Jag hälsade på hos mamma, Mysse och Oliven. Vi drack kaffe, gick ut och gå i regnet och så stal jag symaskinen, en lampa, ägg och bröd med mig hem. Jag fattar inte hur det är möjligt att jag alltid släpar med mig ett halvt flyttlass varje gång jag kommer därifrån. 

På lördagen lagade jag jordnötsgryta med tofu. Det var riktigt gott och passade perfekt med mango chutney. Tror dock att det hade blivit ännu godare med ett bättre jordnötssmör, jag använde ett som jag sparat i skåpet eftersom det inte är tillräckligt gott för att breda på bröd. Pirkkas chunky jordnötssmör är min personliga favorit, tips tips!

Och som vanligt har jag snackat med Kanadasyrran och börjar bli ivrig på hennes hemkomst så jag kan störta in i hennes rum i tid och otid likt fiskmannen i memen.

Den andra memen är rolig eftersom den är väldigt talande för båda mina systrar. När vi var yngre hade jag väldigt svårt att förstå varför man inte kan låna saker av varandra utan att *BE OM LOV*. Snark liksom. Mina systrar, som var betydligt noggrannare med att mitt är mitt och ditt är ditt, blev förbannade på mig cirka varje dag när jag UTAN LOV hade lånat något av dem. Allt som oftast handlade det om kläder.

Jag hade noll förståelse för hur man kunde bli upprörd över att jag lånade något som de uppenbarligen inte använde för stunden. Det sorgliga är att jag gör samma sak fortfarande, men med Nickes kläder :---))))) Han är precis likadan som mina systrar.

"Har du tagit mina handskar???"

"Har du mina byxor igen?!"

"Det där e min tröja."

Tråkig typ.

 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 5 med bokstäver: