Livets ledmotiv

14.03.2019 kl. 11:19

Det händer, inte ofta, men det händer att folk frågar mig vad jag lyssnar på för musik eller vad jag har för musiksmak. Jag har inget klokt svar på det. Jag lyssnar på mycket, men inte på allt. Men jag kan inte trasha en hel genre för jag hittar alltid något bra ändå. Förr sa jag att jag inte gillade rap till exempel, men det gör jag ju visst. Ibland.

Anyway. Nedan ska ni få ta del av fem utvalda musikstycken som alla hittas på någon av mina otaliga Spotify-listor och som alla har sin specifika stund på dygnet då den passar som allra bäst. Tänk er en dag i mitt liv med ett stämningshöjande ledmotiv!

 

MORGON

På morgonen vill jag helst lyssna på någon old timey mysmusik. Den bästa låten att vakna upp till och dricka sitt morgonkaffe till är Doris Day - Que Sera Sera. Den här låten fastnade i mitt huvud efter att jag såg det här avsnittet av Gilmore Girls:
 

 

FÖRMIDDAG

Dagen fortsätter och jag går antingen på jobb eller kanske på en promenad. Hur som helst så GÅR jag. Och då lyssnar jag på Lukas Graham - Not a Damn Thing Changed. Hoho, så bra låt. Den här låten hörde jag när den spelades i samband med reklam för någon sjukhusserie. Den är perfekt som lite aggressiv promenadmusik. Jag känner mig häftig när jag lyssnar på den. Ser knappast det minsta häftig ut dock :--(

 


 

EFTERMIDDAG

Hemma från jobbet eller den häftiga gangsterpromenaden. Om jag får en släng av eftermiddagslåghet brukar jag lyssna på till exempel Billie Eilish och imponeras av hennes coolhet och titta på hennes musikvideor. when the party's over- videon är KONST. 
 

 

KVÄLL

När kvällen kommer är det dags för mig och Nicke att sätta oss i soffan och varva ner. Med tända ljus och varsin förnäm coctail tittar vi varandra djupt i ögonen och överöser varandra med kärlek. Våra telefoner ligger pliktskyldigt på byrån i hallen, för kvällstid är vi-tid! Och självklart behöver vi ackompanjeras av en romantisk one-hit wonder. Frances - Don't Worry About Me är just lämplig för det ändamålet.

 

 

KVÄLL (på riktigt)

Ovanstående kvällsscenario är ju självfallet fiktivt, vi är ju inga galningar som lämnar sina telefoner i hallen. Vi är precis lika odugliga romantiker som alla andra som ägnar kvällen åt att glo på Netflix och scrolla på sina telefoner i varsitt hörn av soffan. MEN när vi har gjort det i några timmar grips vi av akut rastlöshet och det är DÅ vi behöver musik. Till exempel The Trashmen - Surfin Bird.

 


Om ni kultiverade människor som inte tittar på Family Guy inte känner till koreografin till denna pärla kan ni klicka play ovan och checka in movsen på ca 01:30. Ungefär så brukar det se ut i vårt vardagsrum när klockan närmar sig läggdags och vi har legat i soffan hela kvällen och bunkrat upp med energi. Efter några minuter av det är man trött och sover sött.

 

Ungefär så kan en dag i mitt liv låta! 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 9 med bokstäver: