Nionde veckan

04.03.2019 kl. 09:28

Förra veckan vikarierade jag i Hangö högstadium. Denna gång axlade jag rollen som geografilärare. Jag måste säga att vikarielivet är spännande eftersom man aldrig vet vad man förväntas kunna följande lektion. Den här veckan har jag försökt framstå som expert på norrsken och glaciärer. Jag tror jag lyckades relativt bra, i alla fall blev lyckade-lektioner-saldot 11/11!

Om någon undrar varför det står Tenala på tavlan tre gånger kan jag berätta att det är elevernas tips på lokala semestermål! Vi diskuterade turismens för- och nackdelar och så bad jag dem tipsa om fina platser i närheten. Tenala har jag upplevt förut, men Kobben i Täktom har jag inte utforskat så dit ska jag faktiskt ta mig i sommar. Se vad mycket nyttigt man lär sig i skolan, även som lärare! 8---)))

Jag sparar minnesvärda repliker från klassrummen i min memoapp. Den här diskussionen om räkan var utdragen och det tog väldigt länge innan jag fick alla pusselbitar på plats. Men jo, sen matade vi Bob.

På den andra bilden ser ni mina gosiga sambon som sitter på en palll.

På tisdagen ordnades en paneldiskussion om ungas användning av nyhetsmedier och vilka nyheter som intresserar folk i åldern 18-35. Inget häpnadsväckande sades, men det var ändå intressant att höra hur journalister tänker kring detta och hur de tror att nyhetsmedierna kommer att utvecklas.

Rolig kväll med Rim.

Netflixtips: Isn't it Romantic med Rebel Wilson. Jag är ett stort Rebel-fan och hon är orsaken till att jag ser massor av filmer som jag annars högst troligt skulle skippa med en fnysning och kassera som "någon fjollig komedi". Den här är precis en sådan! Den är nog lite fjollig, men desto mer cynisk romcom-parodi. 

På lördagen drack vi bubblor och kollade UMK och Melodifestivalen Andra chansen. Mycket nöjd med resultatet från båda showerna! 

 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 1 med bokstäver: