Åttonde veckan

25.02.2019 kl. 19:55

Får jag säga att jag firat sportlov trots att jag till pappret är arbetslös? Jag vikarierade före sportlovet och den här veckan är jag tillbaka bakom katedern med pekpinnen i högsta hugg, så det känns ju faktiskt som att jag haft sportlov som en riktigt riktig lärarinna!

Under veckan gjorde jag inte mycket som är värt att berätta om. Jag skrev, läste och hade pizzamiddag med Snoddis och mamma. Så jag väljer att berätta lite mer om veckoslutet i stället!

På lördagen hängde jag med ett gäng fabulösa bloggare och käkade frukost på Fabbes Café. Julia, Grön i Åbo, har gett ut en bok om zero waste och allmän miljösnällhet och ville passa på att fira detta med en bloggfrukost.

Jag har ju bloggat i många år, men det här var första gången jag tog mig kragen och anmälde mig till ett bloggevenmang. Och tur var det för jag hade jättetrevligt och det var ett riktigt roligt gäng som hade samlats kring frukostbordet!

Tyvärr är så gott som alla mina bilder som jag fotade odugliga p.g.a av något smägä på linsen eller bara oproffsiga vinklar.  Men som tur hittar ni en hel drös stiliga bilder på de andra bloggarna/instagramkontona: *länkkalas*

Jarina, Sofia, Jemina, Camilla, Lotta, Amanda, Natalie & Emma.

Min lilla gröna fanns förstås till salu och jag köpte ett exemplar och fick en så fin hälsning. Jag har bara hunnit bläddra igenom den ännu och kan konstatera att den passar just perfekt för lite blädderläsning nu och då, till exempel till kaffet. Korta texter som varvas med lite längre och mycket tips och trix med fina bilder! 

Morotskakan var god och tyvärr visade det sig ovegansk. Det misstaget får jag skylla på min bristfälliga lyssnarförmåga. Just typiskt när Julia hade varit så god och plockat ihop ett rejält veganskt urval, inte nog med att jag var försenad liksom, jag skulle prompt trycka i mig av allt på bordet utan att lyssna uppmärksamt. Mvh, dålig gäst

När frukosten var slut och vi hade vinkat adjö kom Nicke och plockade upp mig och så rattade iväg mot Ruissalo.

Vi checkade in på Ruissalo Spa och hade en lite skönare lördag med poolhäng, middag på hotellets restaurang och Mello förstås. 

Vårt rum med festlig utsikt över parkeringen. Rummet var fräscht och rymligt, men lite mysigare utsikt hade varit trevligt.

Nicke väntar tålmodigt på dagens andra burgare. Hemlis: han åt hamburgare till frukost för han "kom inte på vad han annars sku köpa". En smörgås? En smoothie? Nä nä.

Min vegeburgare var riktigt god och jag skrapade upp varenda smula från plankan.

Efter att vi hade käkat bäddade vi ner oss i sängen och kollade på Melodifestivalens sista och utan tvekan bästa deltävling. Men hallå producenter - wadap med tråkigaste pausunderhållningen någonsin? Jag tror de enda som tyckte den där bandymatchen var kul att se på var de som var med i klippen? 

På söndagen åt vi frukost på hotellet och checkade ut för att sedan köra vidare till det gamla fängelset Kakola och kliva in i ett Escape Room. Vi blev bjudna av syster Snodd och Jasse som examensgåva och det var ett bra rum med spännande story, men vi kom inte ut i tid :---( Jag har varit i fyra olika Escape Rooms, tre i Åbo och ett i Vilinius, och det här var nog det roligaste i Åbo. Så tips, tips!

Sen körde vi hemåt med en vända via Karis för att hämta Rim som varit på sportlovsläger hos mamma. Snipp snapp snut så var veckoslutssagan slut!

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 10 med bokstäver: