Sjunde veckan

18.02.2019 kl. 09:44

Här blev det tyst en vecka helt plötsligt. Det är lite det som är ett av alla spänningsmoment på denna blogg - ibland struntar jag helt skamlöst i att uppdatera bloggen och man vet aldrig när jag kommer tillbaka. Men jag har en bra orsak! Jag har jobbat!

Workin' 9 to 5, what a way to make a livin'... 

Veckans läsning, första boken i Outlander-serien. Jag har läst den på svenska förut, men översättningen var förfärlig. När jag var i Vasa i december fyndade jag de fyra första böckerna på engelska på loppis, så nu ska jag ta mig an den första.

Var har jag jobbat undrar ni ju förstås! Jag har vikarierat i mitt gamla högstadium i Karis och fått ta del av både penkis och Gamlas dans. Det är både underligt och roligt att traska in i lärarrummet och chitchatta med sina gamla lärare och försöka framstå som en i gänget.

14/15 lektioner gick bra och det tycker jag ändå är ett rätt bra saldo. Min gamla historielärare nickade instämmande då jag sade det och hen är kanske den lärare under mina 19 år i skolbänken som haft allra bäst kuri på kidsen, så jag tar det som ett gott tecken.

Under den ena misslyckade lektionen hann jag tänka många gånger varför så många vuxna människor utsätter sig för läraryrket. Men all in all hade jag riktigt roligt och kan nog eventuellt tänka mig att jobba som högstadielärare. 

"Får jag kalla dig fröken?"
"Nåjo, hellre det än mycket annat."
"Får jag kalla dig fröken finemang?"

 

"Leona... Det låter lite som en sån där groda som bor i träden och byter färg..."

Nicke shoppade och jag agerade klädhängare. Det där är förresten skorna jag köpte på loppis för tre euro. Kap! De är riktigt bekväma.

Resten av veckoslutet gick åt till att vara hundvakt åt Nickes mammas pudel. Rim är så otroligt svartsjuk och sitter och stirrar på hunden konstant när hon är här. Inte alls creepy.

Igår avslutade vi veckan med att kolla The Theory of Everything som kom på tv. En sevärd film om Stephen Hawkings liv och karriär. Jag kan ju inte påstå att jag hängde med särskilt bra i de delar där han klurade ut sina teorier. Min kännedom om kvantfysik begränsar sig till det jag lärt mig av Sheldon Cooper...

Men jag tyckte det var intressant att se hur de skildrade sjukdomens utveckling och hur det påverkade hans privatliv och offentliga liv. Eddie Redmayne (från bl.a. Fantastic Beasts and Where to Find Them och Les Misérables) spelar Hawking och gör det väl! Han vann ju faktiskt en Oscar för sin rollprestation och det tycker jag han förtjänade.

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 7 med bokstäver: