Sjätte veckan

11.02.2019 kl. 10:41

På måndagen visade sig vinterhangö från sin bästa sida. Jag hasade mig fram längs med isiga stigar medan jag lyssnade på ett avsnitt av HanaPees otroliga podcast. Tänk att jag har följt hennes blogg i åtminstone tio år och först NU har jag börjat lyssna på podden som redan har flera år på nacken. Jag är lite slow med vissa grejer.

Jag och Rim har spenderat en och annan timme i soffan under veckan. Skrivit, läst och sett på Netflix. Och vem vore jag om jag inte tipsade om sevärda ting på Netflix?

Tips 1: Christiane Amanpour: Sex and love around the world - riktigt intressant dokumentärserie om kulturskillnader gällande intimitet och känsloyttringar, men också sexuellt våld och förtryck. 

Tips 2: Game Night - en ROLIG komedi. Jag är kinkig med komedifilmer, men den här kollade vi igår och skrattade högt och mycket. Många kända skådisar som gör bra ifrån sig, men Jesse Plemons (känd från bl.a. Breaking Bad, Friday Night Lights, Black Mirror) gör hela filmen till vad den är. Kan aldrig sluta tänka på hur mycket han liknar Johan Glans dock...

Loppisfångst! Någon galning sålde en hel hylla med Muminböcker för 2-3 euro/st, men jag blev snål och stod emot frestelsen och köpte bara Småtrollen och den stora översvämningen.

En bild som jag tog endast för att kunna berätta att jag har varit hos tandläkaren. Jag har inte varit på tandkontroll sedan 2010. För två år sedan var jag en snabbis till tandläkaren och drog ut en visdomstand som piercade hål i min kind, men ingen allmän kontroll på nio år alltså.

Jag kan stolt meddela att allt såg bra ut och jag kan således fortsätta skryta om en av mina största framgångar i livet: jag har aldrig haft hål i tänderna.

Däremot vill jag dra ut min andra visdomstand som jävlas lite nu och då. Så det ska jag göra i något skede.

På lördagen tågade jag till Åbo och firade Elins nya hem. Vi spelade olika drickspel och det här pyramidspelet var ju skitkul även om jag var ganska dålig på det.

Obs obs, snuset är inte mitt! En annan framgång i livet jag brukar skryta om: jag har aldrig snusat!

Sen tog vi det förnuftiga beslutet och beställde taxi till Apollo istället för att gå i slasket. Vi dansade i några timmar och jag förfärades över hur dyrt det är att gå ut och festa i Åbo. 9,5€ för inträde + 3,5€ narikkaavgift + 6€ för en minttushot (!?!). Men vi hade roligt så det kändes i alla fall värt pengarna!

Obs obs, tequilan är inte heller min! Även det en framgång i livet jag stoltserar med i tid och otid: jag har aldrig druckit tequila! Jag har många bra lines att dra till med i Jag har aldrig-leken.

Igår tågade jag hem igen. Vi började Nickes födesedagsfirande (han fyller 27 idag, hurra!) med att laga tortillas på hans begäran och sova på soffan i tre timmar. Skööönt.

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 3 med bokstäver: