Rödbetsbiffar med rostade rotsaker

08.02.2019 kl. 09:38

Fredagen till ära kommer ett riktigt budgetvänligt recept. Enkelt dessutom och riktigt störande gott! Ja, förutsatt att du gillar rödbeta, annars kanske not so much.

Jaja, let's get cooking!

 

Rostade rotsaker (2 rejäla portioner)

Du behöver:

2 morötter
5 små potatisar
½ lök
salt, timjan, rosmarin och olivolja

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Skala morötter, potatis och lök. Skär i stavar/klyftor/klossar/alternativ form. Löken lönar sig att skära i 3-4 klyftor och låta alla lager sitta ihop, de blir lätt torra och tappar smaken om man tar isär dem.

3. Skvätt på redigt med olja (har ni sett på Jamie Olivers matlagningsprogram? Gör som han gör när han säger "... and just a dash of olive oil. Amazing! Delicious! Gorgeous!" och häller på halva flaskan.) Krydda med salt, timjan och rosmarin.

4. Rosta i ugnen i 25 minuter så att rotsakerna får en crunchig yta. Under tiden lagar du rödbetsbiffarna!

 

Rödbetsbiffar (8 stycken)

Du behöver:

1 stor rödbeta (ca 250 g)
½ lök
1 dl kidneybönor
1 msk maizena
1½ msk vetemjöl (saknas på bilden ovan, men det ska med!)
salt, peppar, olivolja

Gör så här:

1. Skala rödbetan och riv den grovt. Kläm ut vätskan! Det är roligt, din diskho kommer att se ut som ett blodbad.

2. Hacka löken och mosa kidneybönorna. Blanda ner med rödbetsrivet. Tillsätt maizena, mjöl, salt och peppar. Var inte blyg med kryddorna!

3. Forma till prydliga biffar ca 1 cm tjocka och stek i olivolja 3-4 minuter på var sida på medelvärme. Ta-daa!

Rödbetsbiffsmeten redo för stekning och rotsakerna redo för ugnen!

Servera med pepparsås (t.ex. Blå Bands fempepparsås som är vegansk så länge du tillreder den med havregrädde) och sallad. Hoppas det smakar!

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 4 med bokstäver: