Femte veckan

04.02.2019 kl. 10:09

Hur länge tror ni jag ska klara av rutinen med veckosammanfattningar? Men just nu känns det som en bra bloggrutin, sen när mitt liv blir lite mer händelserikt kanske jag börjar uppdatera mera *live*.

Denna gång blir det veckosammanfattning med några fräsiga polaroidramar! Detta på grund av att min telefonkamera börjar vara så oduglig att alla bilder blir suddiga och fula, då kan en funky ram pigga upp vilken suddig bild som helst.

Så här ser det ut varje kväll vid läggdags. Jag försöker läsa medan Rim lägger sig tvärs över mina armar och boken i fråga. Just nu läser jag Heidi Hakalas debut Bara lite till.

Den här bilden tog jag på måndagskväll när jag försökte undantränga nervositeten inför morgondagens arbetsintervju. Den gick dåligt och jag har inte hört något mer av dem sen dess, så jag fortsätter mitt desperata arbetssökande i godan ro. 
 

På onsdagen hängde jag med de här två och deras mor. Vi åkte pulka och lekte i en lekpark som var täckt i cirka en meter snö. De aktiviteterna plus snöskottning resulterade i rejäl träningsvärk dagen efter. 

På torsdagen bakade jag en apelsinkaka. På onsdagen köpte jag således en (1!) apelsin. När jag senare på kvällen låg i sängen och pajade Rim eller något annat viktigt fick Nicke en lysande idé och ville busa lite. Han smög in i köket, nappade apelsinen, smög in i sovrummet med apelsinen gömd bakom ryggen varpå han skriker "TÄNK SNABBT!!!" och kastar apelsinen RAKT på min näsa. Och det tog förjävligt ont, men jag kunde inte göra annat än skratta åt bilden av Nicke som i samma sekund han fattade att apelsinen skulle landa rakt på mitt fejs (och inte bredvid som han hade planerat) slänger sig likt MacGyver efter apelsinen. Too late dock. Nu vet jag hur det antagligen känns att ha varit i slagsmål.

Nåja, kakan blev god i alla fall.

På fredagen ville jag piffa upp mina sociala medier och tyckte det var dags att ta nya profilbilder. Bytte dock ut den här randiga tröjan eftersom den höll på att klia ihjäl mig. Tog i stället på mig en svart t-skjorta som tappat formen och mina glasögon och tyckte det såg betydligt mer casual ut. 

Jag fotade ny header till bloggen och blev riktigt nöjd. En semipigg kaktusblomma, Rim och en läsande apa är väl rätt beskrivande för den här bloggen. Småstadsvegan och kulturjunkie låter lagom pretto och finurligt, precis som jag.

På lördag kollade vi Mello och ingen av låtarna imponerade särskilt mycket. Tyckte dock mellanakten med israeliska ESC-bidrag var väldigt underhållande. 

Annat som jag sett på tv den här veckan: dokumentären FYRE (se den!), filmen Gone Girl (bra, se den också!) och första säsongerna av Netflix-serierna Sex Education och Russian Doll (båda två riktigt bra underhållning!).

Och så har jag haft kontakt med Kanada förstås. Ser nu att kvaliteten på den ena bilden blev riktigt dålig, men det roliga är en meme som jag skickade åt Allis i fall hon skulle få en släng allvarlig hemlängtan: "When I miss my parents I put 12 expired salad dressings in my fridge and it feels like home" (story of our lives).

Allis passade på att skryta om vädret i Edmonton: -33 men känns som -41. Så sluta gnälla om att det är lite snö här hemma va :---))) Om ni vill läsa mer om Allis äventyr i Kanada kan ni göra det på hennes blogg!

 

Jahapp, så vad ska jag ta mig an för utmaningar den här veckan? Jag ska gå till tandläkaren, vakta mammas katter och på lördagen ska jag åka till Åbo och festa med några ultimata favoriter! Adjö.

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 7 med bokstäver:
Jag vill påpeka att det är ni som köper salladsdressing och lägger i mitt kylskåp. Sen står de där och blir gamla för jag använder inte sånt.
Mamma 04.02.19 kl. 20:45
Haha, nåjååå, det är kanske pikulite sant. Men ändå hemtrevligt :--)) /Leona
04.02.19 21:23