Andra veckan

14.01.2019 kl. 10:06

Det har blivit läge för årets andra veckosammanfattning, hurra!

Jag har promenerat omkring en hel del förra veckan. Måndagen startade jag med en ljudbok i öronen och tassade runt på berg och stränder i det blygsamma solskenet. Hangö är ju inte fult direkt och jag passar på att njuta på stränderna nu i januari när alla turister och sommargäster har annat för sig.

På tisdagen var jag och Rim i tidningen och berättade om våra miljövänliga nyårslöften. Bland annat ska jag under året byta ut tvättmedlen här hemma till ekologiska alternativ, börja använda menskopp och köra mindre onödiga bilsträckor. Rim har inga planer på att hjälpa vår planet, men ville ändå vara med på bild. Tack för en fin artikel, Märta!

På onsdagen åkte jag till lande och hängde med mamma en stund. Klappade fåren, promenerade tills jag fick skoskav, drack kaffe och diskuterade framtidsplaner.

Till kaffet åt vi chokladen som syster Snodd hämtat från Tallinn. Så god, så god. Den som var smaksatt med kaffe var nog favoriten!

Är det tråkigt med bilder på havet i solsken? Nåjo, kanske, men det var ju så fint och varmt om nosen att stå där och sola sig på stranden. Under den här promenaden fick jag ont i höften (p.g.a att jag gick snett hela vägen eftersom jag hade skoskav fortfarande) och fick vanka hem de sista metrarna som en riktig trollpacka.

På lördagen strosade vi runt på lilla stan och jag hittade den här störtsnygga kalendern i bokhandeln! Den har till och med illustrationer på veckouppslagen och är oh så tjusig.

Vi köpte också tvättnötter eftersom jag tutade ut till hela Västnyland att jag ska byta ut tvättmedlet till ett mer miljövänligt alternativ. Första maskinen körde vi igår och det luktade lite surt när den var klar, men jag ger inte upp, jag ska prova olika program och lägga med någon eterisk olja nästa gång!

På lördagskvällen slöt vi upp med ett gäng och spelade spel och drack rosé och öl. Vi for till och med ut till Grönan som jag inte satt min fot på sedan 2011. Jag kände inte en enda människa där, underbart! Vi dansade till en osalig blandning av Tina Turner och Boten Anna och när valomerkki började blinka gick vi hem i vinternatten. Igår var vi trötta och glodde bara på Gilmore Girls med några matpauser. Utmärkt avslutning på veckan!

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 9 med bokstäver: