Bulgursallad med kikärter

08.01.2019 kl. 11:45

Long time no recept hörni! Igår var jag hurtig och gick på en uppfriskande promenad, men jag gick så långt så att jag inte orkade gå till butiken efter det. Därför blev det åter en gång så att jag rörde ihop en rätt på endast ingredienser jag hittade i köksskåpen.

Denna gång blev det en varm bulgursallad med grönsaker och kikärter. En mycket god och färgglad middag. Så simpelt då man kan slänga i vad som helst. Jag hade till exempel lite ledsna grönsaker jag ville göra mig av med i stället för att slänga, gud förbjude! Jag brukar ofta göra liknande rätter när jag har tofu som måste ätas upp.

Om man är rädd för bulgurvete kan jag trösta er med att det enligt mig inte är någon märkbar skillnad på bulgur och couscous. Bulgur är lite fiberrikare och klumpar inte ihop sig som couscous därför brukar jag föredra det.

Bulgursallad med kikärter

2 dl bulgurvete + 4 dl vatten + salt
1 gul paprika
3 morötter
½ rödlök
1 förpackning kikärter 
gurka
oliver
tomater
lite överblivna salladsblad
sesamfrön
kryddor: salt, peppar, soja, sriracha, italiensk örtblandning

 

Gör så här:

1. Koka bulgur enligt anvisningarna på paketet.

2. Skär paprika, morötter och rödlök i strimlor och stek i olja tills de är tuggvänliga (inte för mjuka!).

3. Skölj av kikärterna och häll dem i stekpannan med grönsakerna och låt dem få lite färg. Krydda grönsakerna och kikärterna med alla goda kryddor du hittar där hemma. Snåla inte! Gillar du starkt rekommenderar jag en skvätt sriracha och någon orientalisk kryddning. Annars kan du krydda med örter som basilika och timjan.

4. Hacka gurka, oliver och tomater och blanda ner med bulgur. Servera allt i en stor skål och släng på lite salladsmix och sesamfrön. Ät och fröjdas!

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 2 med bokstäver:
Ååh, mums!
Angelica09.01.19 kl. 15:22
Väldigt mums! /Leona
10.01.19 10:07