2018/2019-listan

30.12.2018 kl. 14:49

December har varit en skranglig bloggmånad, sori sori! Det har varit jul, examen och begravning i en enda salig röra som krävt all energi. Men jag ska avsluta bloggåret 2018 (som annars varit ett riktigt bra bloggår för mig!) med en årsresumé i listformat. Jag återanvänder Ratatas nyårslista från förra året (med några modifikationer).

2018 var året när jag: bodde i Vasa ett halvår, flyttade till Hangö och tog min magisterexamen!

Fem ord som beskriver 2018: Peffan, gradu, Hangö, klimatångest och ordkonst.

Årets höjdpunkt: jag trodde det sku vara att bli klar från skolan men det har jag knappt hunnit smälta ännu. Höjdpunkten var nog faktiskt att flytta hem till Nicke igen efter Vasavåren.

Året genom hörlurarna: jag har faktiskt lyssnat på en del ljudböcker, men är fortfarande inte riktigt hooked på det. Men jag kan rekommendera Maria Maunsbachs uppläsning av sin debutroman Bara ha roligt. Annars lyssnar jag mest på poddar och någon enstaka Spotifylista.

Årets maträtter: det godaste jag ätit i år åt jag på Malta! Goda pizzor och påhittiga veganska rätter.

Årets kulturupplevelser: Taru sormusten herrasta på Åbo Stadsteater och Bohemian Rhapsody på bio var två riktigt häftiga upplevelser som jag kommer minnas länge. Muminmuseet i Tammerfors som vi besökte i somras var också riktigt najs!

Årets fest: vår avslutande sits med lärargänget i Vasa. Så otroligt jävla roligt. 

Årets sommarminne: när jag fick värmeslag och låg i sängen med 39,5 grader feber :----))) nä men det var trevligt att suppa i Svartå och så var vår trip till Sverige riktigt mys.

Årets gimme more: motion. Mina muskler kommer sakta börja förtvina om jag inte på allvar börjar röra på mig mera.

Årets gimme less: prestationsångest.

Årets utmaning: att skriva gradu. OCH JAG KLARADE DET!

Mitt tofsprydda betyg anlände i postlådan i fredags. Min hot pink gradu har stått i hyllan några veckor redan och samlat damm. Och visst är mina nya glasögon stiliga? Jag kan läsa igen!

 

2019 blir året när jag: tar steget in i arbetslivet och riskerar bli vuxen på riktigt. Tråkigt.

Fem ord som kommer beskriva 2019: jag har absolut ingen aning. (Det här året är ett totalt oskrivet blad för mig!!?)

Året 2019 höjdpunkt: jag och Nicke planerar en resa och det sku bli riktigt najs att resa iväg på tumis. Vi har faktiskt rest väldigt lite bara vi två, Turkiet 2011 och så några Sverigesvängar. Så nästa år ska vi resa iväg bara vi två till något superromantiskt ställe bara jag hittar ett jobb och får lite pengar.

Året 2019 kulturupplevelser: hela familjen fick FORK-biljetter i julklapp av Snoddis och Jasse och det ser jag väldigt mycket fram emot! Själv gav jag teaterbiljetter till Snoddis och mamma så vi ska gå och titta på Kissani Jugoslavia under våren. Så kulturell ska jag i alla fall fortsätta vara även nästa år.

Året 2019 gimme more: festligheter! (Exakt samma svar från förra listan.)

Året 2019 gimme less: krav och skit. (Jepp, även detta samma svar som jag skrev för ett år sedan.)

Året 2019 utmaning: hitta ett jobb.

 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 6 med bokstäver: