Fullt ös, arbetslös

05.12.2018 kl. 11:21

Här går bloggen på sparlåga medan jag flänger runt och GÖR saker. Jag är bara hem till Hangö och vänder lite nu och då för jag har så mycket program hela tiden. Från och med idag är jag officiellt arbetslös (WOHO!) så jag har ju all tid i världen att rusa runt världen.

Den senaste veckan har jag gått på teater i Karis, firat lillajul med familjen och åkt till Tallinn. Nu är jag hemma två dagar och på fredagen sätter jag mig på tåget och åker upp till Vasa över veckoslutet. Nästa vecka blir det två Åbovändor, en teatertur och en tur för att flytta ut Allis. Så ni hör, det blir inte mycket tid kvar i lagret.

Men jag kan bjussa på några bilder som jag hunnit knäppa under veckans gång.

Behöver du inspiration till julbordet? VEGO:s julnummer är fullt av djurvänliga recept. Jag provade några redan till lillajulbordet och idag ska jag laga en saffransgryta (men utan saffran för jag är faktiskt arbetslös, hallå!?).

Jag läste att det lär bli KRIS på skinkmarknaden i år så varför inte skippa den flottiga piggyn helt och hållet och ladda upp med en förståndig mängd gröna rätter i stället? Tips tips! 

Lillajulspiffig! 

Vi har inte firat lillajul med julbord i Äppelvik på flera år, men i år var vi så pass många med och firade att vi bestämde oss för att det var dags för comeback. 

När vi var små firades lillajul med en hel del onödiga julklappar, men nu har vi ju alla blivit vuxna och förnuftiga så vi har i stället firat med en namnlös julklapp som ska vara något ätbart, användbart eller julmysigt. 

Det här året provade vi på Santa Swap och det var riktigt roligt trots att Allis stal min klapp! Som jag hade stulit av Nicke... Men jag fick till slut en klädborste och en ask Wienernougat så ingen nöd på torpet! Det var en fin lillajul på alla vis.

På måndagen åkte vi till Tallinn en sväng för att besöka julmarknaden och handla vegansk choklad i Karu Talu. Ni kan ju försöka föreställa er besvikelsen när vi kom fram till affären och den var stängd. Jag gick till ViinaPörssi och köpte vin för alla mina pengar i stället.

Tallinn är en trevlig stad, men jag har aldrig hunnit utforska den desto mer än det jag sett när jag tassat runt i Gamla stan några timmar de gånger jag varit där. Bör åtgärdas!

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 6 med bokstäver: