Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

23.11.2018 kl. 10:44

Igår var det dags för biobesök igen. Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald. Besvikelsen var enorm.

Jag storgillade den första filmen! Fantastic Beasts and Where to Find Them innehöll charmiga små vidunder och sprättiga karaktärer. En trevlig och välgjord film som var lättittad helt enkelt. Men uppföljaren? Vad hände här riktigt?

Det var som en helt annan filmserie. Det var grått och tragiskt. Allt för många nya (sövande tråkiga) karaktärer som man skulle hålla koll på för att hänga med i storyn. De fantastiska vidundren fick nästan inget utrymme alls och samma gäller huvudkaraktärerna från första filmen. Newt Scamander och gänget springer bara omkring och gör typ ingenting? En riktigt krystad kärleksscen mellan Newt och Tina blev så pinsam att jag fick blunda tills det var över...

Den första filmen tyckte jag dessutom var genuint rolig. Uppföljaren försökte återanvända samma skämt, men de nådde aldrig ända fram. Karaktären Jacob (mugglaren) bidrar inte till berättelsen överhuvudtaget, men man har valt att ha med honom för att försöka locka fram några skratt. Det lyckades dock inte, några enstaka tystlåtna fnysfniss hördes i biosalongen under hela filmen.

I stället är det massvis med röriga berättelser från det förflutna som säkert tilltalar ett hardcore Harry Potter-fan, men här hade jag faktiskt inte tillräckligt fräscha kunskaper för att hänga med. Dumbledores eskapader flätas in i berättelsen utan att han själv gör något intressant. Dessutom har jag svårt att avgöra om Jude Laws Dumbledore fungerade eller inte? Jag fick inte riktigt den där känslan av att han var the greatest wizard of all time... Han kändes mera som den där coola lärarvikarien som försöker vara buddy med alla sina elever i stället för en respektingivande auktoritet.

Så. Vad var bra med filmen då? Johnny Depp som Grindelwald var bra! Det lilla man fick se av nifflarna var bra. Att återse Hogwarts var ju trevligt, men tja... Hogwarts utan Harry, Hermione och Ron - är det faktiskt ett Hogwarts vi orkar bry oss om?

Så nej, tyvärr. Jag såg väldigt mycket fram emot filmen, men det blev ingen succé. Några av mina ordkonstelever hade sett den och tyckte mycket om den, så ta inte mina ord för fakta. Jag blev bara så besviken när *charmen* var totalt försvunnen, men visst kommer jag gå och se följande film för att se om de lyckats fånga in den igen. Nicke i sin tur sa att det var den tråkigaste film han sett på länge och att han inte tänker komma med och se på nästa, men han är ju sen en 100% pure muggle så det förvånade inte alls.

 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 2 med bokstäver: