Julpynt och vegansk chokladmousse

22.11.2018 kl. 15:35

Idag är jag betydligt piggare än igår. Piggare än vad jag varit på länge faktiskt! För att ta vara på det humöret började jag julpynta här hemma. Jag trillade in på en julblogg som inspirerade mig att plocka fram julefriden riktigt på riktigt. Det må vara lite tidigt, men förra året fick jag inte julpynta alls så jag kompromissar och julpyntar extratidigt i år i stället. Det är helt rimligt tycker jag.

Lite mörkt förstås. Gardinerna är ju ofc julröda och inte svarta som döden.

Igår lagade jag till och med en julig efterrätt: vegansk chokladmousse med kanelskum. Gott, men inte riktigt värt den tid det tog att laga det. Jag ska nog prova ett annat recept på chokladmousse för den blev inte riktigt så fluffig som jag hade önskat.

Grundreceptet kommer från VEGO, men kanelskummet var mitt eget påhitt. Googla 'vegansk chokladmousse' om du blir sugen på att prova och bli inte livrädd när du ser att en ingrediens är kikärtsspad - det smakar ingenting och är det som fluffar till det hela.

Ikväll ska vi gå på bio (igen!) och kolla på Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald. Efter dagens biobesök har jag varit fyra gånger på bio i år, det är verkligen många besök för att vara jag. Förra året såg jag endast två filmer på bio, Tuntematon sotilas och en annan finsk film som var ganska usel (minns inte ens vad den hette), men vi hade firmafest med cafét jag jobbade på och hade hela biosalongen för oss själva så det var kul ändå.

 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 10 med bokstäver: