Ett tjog frågor

09.10.2018 kl. 10:02

Jag e mosig i skallen och försöker skjuta upp gradujobb så jag googlade "roliga bloggfrågor" och hamnade förstås på HanaPees blogg och *joink* så hade jag copy-pasteat hela listan och fördrivit en god stund med att svara på dem.

1. Om du fick välja att leva i en tv-serie, vilken skulle du välja att leva i då? 

Ja alltså det e väl ganska givet att man säger sin favoritserie här. The Office US. TÄNK att få jobba på Dunder Mifflin! Jag tror jag sku vara best buddy med Pam och Jim och så sku vi pranka Dwight hela dagarna tillsammans :'--)) Antagligen sku jag inte alls vara så cool utan hamna i annexet med Toby och säga upp mig efter en vecka. 

Ett annat alternativ e Gilmore Girls bara för att få bo i Stars Hollow! Sku bli ihop med Kirk och leva lycklig i alla mina dagar.

Kirk, din olycklige lilla sate

2. Vad ville du bli när du blev stor när du var barn?​

Spion och konstnär! Popstjärna och skådespelare! Jag har alltid siktat mot stjärnorna. 

3. Vilken är din favoritdoft?

Kattungar. Att sticka näsan djupt ner i pälsen och känna den där lite dammiga varma doften e lite knarkaktigt för mig. Det slog mig nu att det antagligen e det här som vissa människor upplever med babydoft? Något jag aldrig begripit.

 

Rim med sin bror före vi hämtade hem henne till oss

4. Om du var en stor stenbumling, var skulle du vilja ligga still då?

Kanske på kanten av ett stup för att ens känna någon form av spänning i livet? Nej, det låter inte alls som jag... Djupt in i en mörk, mossig skog antagligen.

5. Du får veta att jorden kommer gå under om tolv timmar. Vad gör du?

Slås av panik med resten av världen. Ligger sedan i sängen och håller Nicke i handen (tänk: det gamla paret i Titanic när skeppet går under) och låter världen sluka oss. När nästa civilisation gör en film av apokalypsen kommer alla gråta när de ser den tio sekunder långa scenen som gestaltar våra sista minuter i livet.

6. Vad tror du skulle vara annorlunda i ditt liv om du var av det motsatta könet?

Mycket. 

7. Vilket är ditt favoritverktyg?

Sax. Klipp klipp. Mycket i livet går att lösa genom att bara klippa bort det. Långa naglar, fult hår, oöppnade förpackningar, energikrävande relationer... 

8. Vad gör du om tio år?

Bra fråga eftersom jag inte ens vet vad jag gör om tre månader. Om tio år e jag 36 fräscha år och bor på landet någonstans med Nicke, Rim och kanske en till katt och en hund och lite getter eller får. Har förhoppningsvis fått någon form av litterärt erkännande eller så har jag helt gett upp med den ambitionen. Jobbar kanske som språkvårdare eller något annat häftigt.

9. Vilken är din bästa danslåt?

Vi har en Tina Turner-period här hemma eftersom vår köksradio endast får in Radio Aalto och de spelar Tina ca en gång i halv timmen. Mycket dansvänligt! 

10. Om du var skitbra på att sy, vad skulle du sy då?

Allt. Kläder, gardiner, sängkläder... Jag sku verkligen vilja behärska symaskinen, men få saker ger mig nervsammanbrott som handarbete.

11. Hur skulle du hantera det om du vann typ 108 560 000 euro?

Köpa ett hus ute i skogen/landet. Köpa så många djur jag har ork och råd med. Underhålla mig själv med att skriva böcker som ingen ens vill läsa, men vad fan gör det när man e RIK.

12. Vad tycker du om ordet hen?

Personligen använder jag ordet och tycker det e smidigt och fyller en funktion. Vill man inte använda det så låt bli, men bli för guds skull inte kränkt när någon annan gör det...

13. Vilket är ditt bästa recept och varför, får vara mat eller bak?

Nudelwok. Allt du behöver: en påse Mama nudlar med grönsakssmak, marinerad tofu och frysta wokgrönsaker. Krydda med fänkål, soja, curry osv... Serveras med rostade cashews och sweet chilisås. Tröttnar aldrig på den rätten.

Mmmmmm äts framför datorn tillsammans med valfri sitcom

14. Vad tycker du om köttkonsumtion?

Mja, finns ju bättre grejer att stoppa i mun enligt mig. Sånt med mindre blod, nitrit och metangaser till exempel :---) Just sayin'.

15. Är du beroende av något?

Klämma finnar och pormaskar i mitt fejs. Nicke har FÖRBJUDIT mig att göra det och om han kommer på mig med att göra det måste jag betala med 10 minuter ryggmassage. Det e förövrigt en valuta vi förhandlar med här hemma ganska ofta. Om någon t.ex. inte orkar föra ut roskis eller tömma diskmaskinen kan man få några minuter ryggmassage som betalning om man gör det. Mkt bra system!

16. Vilken musik triggar din nostalgiska sida mest och varför?

Melodifestivallåtar från början av 00-talet och snyftrock från typ samma tid. Tänk er Lena Philipsson och Takida! 

17. Vad gör dig riktigt förbannad?

När folk e elaka med varandra. Världens klyscha, men ve och fasa vad arg jag blir när något barn medvetet säger elaka saker åt någon annan på ordkonstträffarna. Samma gäller ju vuxna. T.ex. när man dimper ner i något kommentarsfält som bara går ut på att förminska och förnedra någon annan. Fy as vad arg jag blir.

18. Har du något riktigt bra husmorstips?

1) Ät rå ingefära när du känner att någon otäck snuva e på inkommande. 
2) ... Nehepp, det var allt. Har funderat många minuter nu, men kommer inte på något bra? Jag e väl inte så himla husmorig.

19. Finns det någon reklam du tycker är riktigt bra?

Jepp. Ipren-reklamen från början av 00-talet. Den där när en man utklädd till en tablett springer omkring och spelar gitarr och sjunger "Jag e Ipren den intelligenta värktabletten...". 

20. Är du lik dig nu, som du var när du var barn?

Döm själva:

Omringad av mina smådjur. Det här var min favoritlek från att jag var pytteliten till kanske 11-12? Minns ännu de där sista gångerna jag plockade fram alla grejer och bara insåg att nä.. det här e inte så kul längre. Och så började jag läsa Frida och sminka mig i stället. Nu föredrar jag nog djuren framom kroppshets och skönhetstips så jo, ganska lik e jag väl nog.

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 3 med bokstäver: