Framtiden och jag

08.10.2018 kl. 10:00

Framtiden står och bakom hörnet och lurar. Kyttar och kurkkar. Den låtsas vara lite skrämmande, den vill att jag ska vara nervös inför en oklar framtid. Framtiden skrattar lite tystlåtet med skadeglada ögon. Den vill att jag ska vara så skraj att jag klamrar mig fast vid första bästa lärarvikariat bara för att slippa stämpeln som arbetslös humanist. Framtiden e just en sån fräck jävel.

Men tyvärr. Jag e inte rädd eller ens nervös inför framtiden. Just nu ser jag fram emot att starta ett helt nytt kapitel i mitt liv. Ett liv utanför studielivet. Redan det e ju galet. Tänk att jag har gått i skola och studerat enda sedan jag var sju år gammal! Nu e det slut på det. Nu ska jag ut i arbetslivet så där påriktigt.

Spännande. Och jag har ju förstås en plan. Eventuellt totalt ogenomförbar, men det e en plan!

Hangöhimlen brann en kall oktoberkväll

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 5 med bokstäver: