Lelle Svamplös och Täktomkannibalen

01.10.2018 kl. 11:06

Just nu e mitt huvud bara fullt av gradugnäll så jag besparar er det och klickar in lite bilder i stället. Jag började faktiskt skriva ett inlägg som sku handla om trevliga saker jag ser fram emot, men det slutade bara med gnäll så jag raderade det för er skull! Någon måtta får det vara. Titta vad jag har gjort de senaste dagarna i stället!

På torsdagen åt jag en väldigt högstadieinspirerad måltid och läste om högstadiedramatik. Boken ska jag diskutera vidare i ett annat inlägg, men kort och gott: underhållande!

Fredag, lördag och söndag åt vi mustig gryta med rödvin för att kompensera torsdagens nugget- och makarondelikatess. Fredag, lördag och söndag satt jag och skrev och funderade på en framtid utan halvfärdig avhandling.

Igårkväll kastade vi datorerna i väggen och gick till skogs. Jag ville plocka svamp (surprise) och har inte gett upp ännu med Hangös odugligt dåliga svamputbud. Vi åkte till Täktom och hittade absolut NOLL svamp. Sur och bitter fortsatte jag djupare in i skogen med Nicke hack i häl. Då kom han på kanske årets skojigaste nickname för mig: Lelle Svamplös. Skratt och applåder!

Men skratten tystnade när vi stötte på fortsättningen av mitt nordic noir-drama som ska utspela sig i Hangö. Mitt i djupa Täktomskogen hittade vi plötsligt ett bord med en verktygslåda på. Verktygslådan var ren och såg ny ut, men något halvfärdigt projekt syntes inte till. Mycket märkligt.

Sedan märkte vi att det löpte en elkabel längs med den mossiga marken och låt mig då förtydliga att vi befinner oss långt in i en ödslig skog utan hus och stugor i sikte. Våra fantasier skenade ju iväg och vi var bombsäkra på att vi hittat Täktomkannibalens tillredningsbord och att verktygslådan säkert var full av blodiga filéknivar. Elkabeln ledde nog till en murken liten stuga för att få ström till elektriska tortyrverktyg.

Vi gick ganska fort därifrån och skrämde upp varandra ordentligt. När Nicke nös skrek jag till så högt att kråkorna störtade iväg från grantopparna och barren regnade ner över oss...

Täktomkannibalen. Blir det en storsäljare måntro?

Nicke springer för livet medan Täktomkannibalen följer hans flykt från trädtopparna där hen håller till i väntan på nya byten. Det e möjligt att Täktomkannibalen har övernaturliga egenskaper. Kanske hen seglar mellan tallarna likt en flygekorre? 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 3 med bokstäver: