Nordic noir-moment i Hangö

28.09.2018 kl. 09:46

Igår gick jag ut i skogen och plockade svamp (läs: hittade sju trattkantareller och gick sedan resterande två timmar och sparkade på alla kakkasvampar jag hittade). Nåja, ingen nöd på torpet för det, jag hade sällskap av en bra pod så jag tassade fridfullt djupare och djupare in i skogen. Tills jag tappade bort mig. 

Det började mörkna och det lovades regn så jag ville helst hitta hem före det blev beckmörkt och skyfall. Jag gick och gick och gick och så kom jag plötsligt ut vid hamnen. Det var obegripligt för mig och trodde att jag hade gått flera kilometer, men när jag tittade på Google maps så var det ändå rätt begripligt.

Jag kom ut vid Lillmärsan och det blåste riktigt rejäla höstvindar in från havet. Jag gick upp på berget och stod där och kände mig allsmäktig. Det enda jag hörde var havets och vindens vrål och ett metalliskt gnisslande från vad jag tror var bryggorna. Gniiiiii-gnooooo-gniiiiii-gnoooooo, så lät det. Molnen var svarta och solen hade tackat för sig, inte en människa sågs till varken vid hamnen eller vid industriområdet längre bort. Min telefon hade 6% akku kvar så podden hade fått tystna i fickan. Gniiiiii-gnooooo, skrek den ynkliga bryggan.

Det slog mig att det här var ett äkta nordic noir-moment. Den gnisslande bryggan kunde gott vara ledmotivet till ett kallblodigt mord och vem som helst hade kunnat knuffa mig över bergskanten där jag stod och så hade jag plaskat ner i havet och slagit huvudet i vassa stenblock och dödendött. Så det lilla författarhjulet började ju självfallet snurra på så infernaliskt. Ett mordmysterium i Hangö. För tro mig när jag säger er att det finns få platser i världen som e kusligare än Hangö om hösten. 

Så nu har ännu en berättelse rotat sig. Hangö som så många förknippar med baden baden och glada kex ska få visa sitt sanna jag. Här finns nog en och annan hemlighet som vilar i de oskyldigt gulliga hamnbodarna. Och om de inte finns så ska jag hitta på dem.

Fick ingen bild från mitt nordic noir-moment igår, men Hangö e ju också fint och najs i september!

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 4 med bokstäver: