Vad jag skulle hetat om pappa fått bestämma och andra fun facts

27.09.2018 kl. 10:24

En populär typ av blogginlägg verkar vara de här "tio saker ni inte visste om mig" och eftersom jag inte orkar ta tag i några egna unika idéer så skriver även jag ner åtta fun facts om mig som ni eventuellt inte visste från tidigare. 

 

1. Jag har spytt i en roskis i Finlandiahuset i Helsingfors.

Jag gick i lågstadiet och var med i en teatergrupp som uppträdde på något semi-fancy finlandssvenskt kulturevenmang i Finlandiahuset. Jag fick magsjuka och det blev lite akut läge så jag fick dyka med huvudet före i en förnäm liten papperskorg i en aula full av folk. Fina minnen. Minns speciellt bra några fina damer som rynkade på näsan och tyckte antagligen att jag var oförskämd. Det var ju inte direkt ett lustigt litet hyss jag hade för mig :---)

2. Jag brukar gråta till låten My Immortal av Evanescence när jag kör bil.

Den här låten lyssnade jag på väldigt mycket som bräcklig tonåring och jag tror att det undermedvetet lockar fram extrema känslor av sorg som jag inte riktigt förstår vad de grundar sig i. Jag köpte en Evanscence-cd till min gamla bil och jag märkte att varje gång My Immortal började spela så trillade tårarna ner för kinderna oberoende vilket humör jag var på. Jag körde glad i hågen på självaste julafton till lande och bölade lite i bilen och direkt som låten var slut var jag glad igen och redo för bjällerklang. Obegripligt.

3. Jag har aldrig provat på snus eller ren tequila.

Och har inga planer på att göra det heller.

4. Jag följer inte en enda influencer på sociala medier.

Jag har aldrig brytt mig om den typen av bloggar eller konton. Nu när de dessutom främst går ut på att sälja produkter så lockar det ännu mindre, men jag har aldrig brytt mig om influencers som Kenza, Blondinbella och gänget. 

5. När jag inte får sömn så räknar jag upp filosofer i alfabetisk ordning.

Jag ligger vanligtvis minst en halv timme och snurrar och funderar före jag somnar, men ibland går det flera timmar. Men jag har en tankelek jag brukar ägna mig åt vid såna tillfällen. Jag började med det här i gymnasiet efter att jag hade läst Ann Heberleins bok Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva där hon skrev om den här tankeleken. Man ska alltså i alfabetisk ordning hitta på filosofer, typ Aristoteles, Berkeley, Comte, Descartes osv... Nåja, man behöver ju inte göra det med filosofer, men det passade bra just då eftersom jag läste till studentskrivningarna. Jag brukar göra det med länder, städer, karaktärer från en serie eller liknande. Tips, tips!

6. Leverlåda e det absolut vidrigaste som finns.

Jag e övertygad om att leverlåda e något tortyrmedel man tvångsmatat fångar med för att tvinga fram information. Så fruktansvärt äckligt! Jag minns med fasa när man tvingades äta det i lågstadiet. Hela skolan och till och med skolgården luktade AS de dagarna. Svetten bröt ut i pannan när jag satt med tallriken framför mig och såg med fasa hur den där aluminiumlådan passades från unge till unge och närmade sig för varje sekund. Jag fyllde tallriken med grynost och riven morot och tog max en tesked leverlåda som jag försökte gömma under tillbehören. Ibland hade man skarpa lärarinnor som tog det som sin livsuppgift att se till att alla minsann i alla fall hade SMAKAT och då stannade klockorna och dygdig som man e tog man en gaffel med lever och sköljde ner med flera glas vatten. Alltså jag har faktiskt ett minne av att jag låtsades eller intalade mig själv att jag var sjuk någon gång när jag visste att det var leverlåda till lunch, sori mamma! Fy fan vilket trauma.

7. Mina favoritprogram på tv e Sinkkuillallinen och Neljät häät.

Jag har aldrig varit ett big fan av reality-tv, men den brittiska versionen av Sinkkuillallinen och den amerikanska av Neljät häät fastnar jag alltid för. Jag har till och med lyckats lura Nicke att börja titta på det och nu sitter vi som klistrade och väntar på slutet då det avslöjas om de blev ett par i slutet av Sinkkuillallinen eller vem som vinner bröllopsresan till Karibien i Neljät häät. 

8. Om pappa sku ha fått bestämma sku jag ha hetat Lisa.

True story, men mamma sa nej och så fick jag heta Leona i stället. Lisa e ett coolt namn så jag hade inte haft några problem med det, men jag e väldigt nöjd med mitt lejonnamn.

Bonus: jag finner det orimligt underhållande att klippa in hattar på bilder av min katt.

Vet inte om någon annan tycker det e roligt, men jag har fortfarande inte fått något hatiskt dm på Instagram efter mina toklustiga storyn. 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 2 med bokstäver: