Kryddig pumpasoppa

21.09.2018 kl. 12:13

Mamma odlar bland mycket annat pumpor och vi provar på nya recept hela tiden så att de inte går illa. Pumpapajen som jag och Allis försökte oss på blev ingen succé så nu provade jag på pumpasoppa i stället. Mycket bättre! Den blev riktigt god och e full av nyttigheter! Jag inspirerades av ett recept från VEGO, men gjorde som vanligt precis som jag själv ville och bytte ut lite ingredienser och plockade in lite annat som jag råkade ha hemma.

 

Pumpasoppa

1½ kg butternutpumpa
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära
1 tsk sriracha
1 msk curry
1 burk kokosmjölk á 400 ml
2 dl havremjölk
5 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
citron
olja för stekning
valfria kryddor t.ex. tandori masala som jag använde
färska örter t.ex. thaibasilika, basilika och dragon
krutonger  
 

1. Skala pumpan och kärna ur den. Skär pumpan i mindre bitar.

2. Hacka lök och vitlök och fräs mjuka i olja i en stor kastrull.

3. Tillsätt pumpabitarna, ingefära, curry, sriracha, kokosmjölk, havremjölk, vatten och buljongtärningar.  Koka upp och låt koka 10-15 minuter eller tills pumpabitarna e riktigt mjuka.

4. Mixa soppa slät med en stavmixer och tillsätt citron, alla goda kryddor och örter du har där hemma.

5. Servera med färsk dragon och krutonger! 

Behind the scenes

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 1 med bokstäver: