Chokladzucchinikaka & höstte

12.09.2018 kl. 15:33

Jag sa ju att jag bakade en fenomenalt god zucchinikaka tidigare i veckan. Mamma hade bakat en variant till sitt födelsedagsfirande och det blev succé! Hon hade dessutom glasyr och grejer på den, men jag blev lat och tyckte inte ens att det behövdes pga kakan e så saftig och smakrik alldeles så som den är i sin enkelhet. Jag ber om ursäkt på förhand för den fula bilden där kakbiten ser ut som en svart hög av valbar oaptitlig substans. Men den e god! Lovar och svär!

Det ursprungliga receptet e amerikanskt så därför e måtten lite underliga. Men det e inte så noga. Men lägg inte ugnen på 350 grader celsius som jag gjorde en gång :-------))))) Det var visst fahrenheit receptet menade, men jag tänkte inte så långt just då och tyckte att jävlar vad hett de där muffinsarna ville ha det. De blev inte goda.
 

Chokladzucchinikaka

1,25 dl olja
2,8 dl socker
2 tsk vaniljsocker
4,75 dl mjöl
1,5 dl kakao
1,5 tsk bakpulver
1 tsk salt
5 dl riven zucchini (typ en normalstor zucchini)
 

1. Lägg ugnen på 200 grader.

2. Rör ihop olja, socker och vaniljsocker.

3. Rör ihop alla torra ingredienser i en annan skål och blanda sedan med den oljiga sockerblandningen. Se till att du har kakao hemma så att du inte behöver köra till butiken i formulaspeed för att köpa mera mitt i bakningen :-) *based on a true story*

4. Riv zucchinin och blanda ner i smeten.

5. Häll i en form och grädda i ca 30-40 minuter. Jag hade en ganska liten form så kakan blev tjock och därför tog det ganska länge. Den kan vara lite kladdig i mitten ännu när man tar ut den, det gör inget!

6. Låt svalna så att du inte bränner tungan din glupska jävel. Också based on a true story.

Alltså den här bilden e ju skrattretande med tanke på att det e kakan jag försöker promota... 

Höstte

Koka en kopp kryddigt höstte till dig och din vän, alternativt låtsasvän, genom att koka upp vatten i en kastrull med en påse valfritt te och släng med en kanelstång, färsk ingefära i mindre bitar och kryddnejlika! Gott!

När teet e uppdrucket plockar du bort tepåsen och slänger den i roskis, men resten av grejerna i kastrullen häller du i en kanna och fyller med kranvatten och ställer i kylskåpet! Det blir också gott! Vatten med höstkryddor. Antagligen en million dollar idea jag kunde bli rik på, men bohem som jag e så bryr jag mig inte om sånt.

 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 5 med bokstäver: