Jag sår ett romanfrö

28.08.2018 kl. 14:39

Nu har jag under några veckor filat på en idé till en roman. Jag har byggt upp ett persongalleri som ständigt utvecklas och jag har den röda tråden utklurad något så när. Idag har jag skrivit sju kapitel för att se vart den här storyn e påväg och om den alls har något driv. Just nu känns det så. Men jag pendlar mellan GUD VA BRA och fyfan va dåligt. Klassiskt konsnärstänk antar jag. Men en liten peek på vad jag sysslar med tänkte jag bjuda på!

***

Den röda tråden: Riva flyttar tillbaka till den stora gården i Baldersbro där hon växt upp med sin mamma, mommo och mormorsmor Pip. Baldersbro e en liten by med mycket karaktär och ett fåtal färgstarka karaktärer. Där bor bland annat författaren George som inte riktigt förstår sig på det finländska konceptet personal bubble, Sylvia som e en fin dam som talar om sig själv i tredje person och har ett osunt intresse för den svenska kungafamiljen och småbarnsföräldrarna Peik och Linda som gör allt i sin makt för att framstå som en harmonisk och instragramvänlig barnfamilj.

Riva försöker få livet att gå ihop som gårdsägare och aspirerande konstnär. Men det tar på krafterna att tackla vardagen samtidigt som man sörjer sin döda mommo och mer eller mindre frivilligt kastas in i den nya gemenskapen i Baldersbro. 

***

Tanken e att berättelsen om Rivas nya liv i Baldersbro varvas med minnen från barndomen och hur fyra generationers kvinnor bidragit till att forma den hon är och vill bli. Humor, sorg och en smula dramatik ska det bli. Jag vill att läsaren ska vilja bo i Baldersbro! 

Syntolkning: Mallig typ med författardrömmar i en skog i Uppsala

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 8 med bokstäver: