Veganska färdigrätter

01.08.2018 kl. 10:17

Jag lagar inte mat när termometern visar 25+ grader. Det går över min värdighet att stå och svettas i köket som en idiot. Så jag lever ganska långt på färdigmat och smörgåsar i värmeböljan. Färdigmat kan man ju ha riviga åsikter om och jag förhåller mig vanligtvis till den skara som förbannar sig över E-ämnen och saltmängden i alla de där maträtterna.

Men även jag går emot mina egna principer (ganska ofta) och smaskar gladeligen i mig micromat nu och då. Jag e ju trots allt en äkta sipsikaljavegaani som det så vackert kallas i finska vegankretsar.

De veganska alternativen e dessutom ofta betydligt bättre kryddade än ovo-lakto-vegetariska och kötträtter av någon anledning. Så jag ger er några veganfavoriter från färdigmatshyllan som e värda att testas!

1. Apetits Kasvisjauhispizza e faktiskt jättegod! Jag brukar skvätta på lite sriracha och färska örter för att snofsa till den lite. Billig e den också jämfört med andra veganska pizzor, kostar inte ens 3 euro om jag minns rätt. Djupfryst. 

2. Saarioinens Thai currykaali var jag väldigt skeptisk till när jag köpte den första gången. Curry och kål känns inte som en vinnande kombo, men det var det visst! Jag äter den med rödbeta vilket också e en konstig ingrediens att plocka in i det hela nu när jag tänker på det. Men det e gott så why not. Glutenfri.

 

3. Felix Coconut Bean Curry e riktigt smakrik och känns relativt hälsosam för att vara färdigmat. Rätt så spicy så e man inte en vän av starka kryddor kanske man vill sleva på nån yoghurtaktig sås. Djupfryst.

4. Jokaiselles Tikka Masala med tofu var förut min go to-rätt när jag inte orkade fundera på mat. Nu har jag förätit mig på den och äter den sällan, men den e riktigt smaklig och inte alls stark. Glutenfri till och med!

Obs! Jag varnar er för att prova på Panang curryn som produceras av samma märke. Den var horribel. Jag slänger inte mat vanligtvis, men den kunde jag omöjligt äta upp.

5. Saarioinens Iso vegehampurilainen e en räddare i nöden. Och låt er inte avskräckas av lime-koriandermajon, den smakar INTE koriander och den e så jäkla god. (Jag e en ivrig försvarare av korianderns rätt att ingå i matlagningen, mina systrar e av heeelt annan åsikt så det kan bli vilda krig när det ska ställas i gång familjemiddag.)

 

Flera tips hittar ni på vegaanituotteet.net

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 4 med bokstäver:
Iso Vege-burgaren är helt himmelsk!
Granka04.02.19 kl. 18:50
Agree! :--D /Leona
04.02.19 21:24