Eesti Eest Eesti kaipaan sinne perkeleesti

06.07.2018 kl. 11:31

På onsdagen åkte jag till Estland med Allis, Lonny och Julia för att shoppa och tassa omkring i huvudstaden några timmar. Shopping e inte direkt någon stor favvo för meikäläinen, men jag fyllde en uppskattad funktion som vandrande klädhängare när de ivrigare i gänget catwalkade omkring i affärerna.

Jag hade endast ett mål med resan förutom att umgås med gänget och det var att utforska Tallinns veganvänlighet. Jag blev riktigt imponerad ska ni veta! Mer om det down below ↓

 

En polaroidpic på sällskapet och våra frukostdrinkar på båten till Tallinn. Bredvid ser ni allt jag shoppade som inte var ätbart eller drickbart, jag ids inte rada upp de påtuggade chokobitarna som finns kvar och spritflaskorna som också inhandlades. 

Här står jag och lutar mot en stenig bakgrund och ser svår ut. "VARIFRÅN E VÄSKAN??" undrar ingen, men jag vill svara ändå: det e Nickes dagisväska från ljuva 90-talet som han kånkade omkring sitt mellanmål i varje dag :''''))) Det e nåt så rart med det att jag inte kan låta bli att använda den trots att den e obekväm så in i helvetet.

Vi gick och gick och gick. Vi tappade bort oss för en kort sekund, men då var redan några i sällskapet lite väl hungriga och det goda humöret började svikta. Men så hittade vi fram till Vegan Café Inspiratioon och stämningen var räddad!

Allt på restaurangen var så klart veganskt till min och Julias lycka. Allis och Lonny var lite skeptiska till en restaurang utan halloumi på menyn, men maten överträffade allas förväntningar. Så saaakelis gott alltså. Jag har inte ätit så där gott sen... jag vet inte? Aldrig?

Den lilla restaurangen har en meny med riktigt bra och varierande utbud som helt klart tilltalade både veganerna, vegetarianen och allätaren i sällskapet! Jag åt en spicy bowl och den var supergod, men sen åt jag upp Allis rester av hennes burgare och konstaterade att den var ÄNNU godare.

Helt klart mitt veganmecka som jag kommer att vallfärda till i fortsättningen varje gång jag åker till Tallinn. 

Vi orkade inte med efterrätt direkt efter maten så vi påbörjade orienteringen till mitt enda mål för resan; Karu Talu Šokolaad! En helt vegansk chokladaffär som ägs av en svensk så vi fick svensk service som var lite småkul och oväntat. Jag har hört och läst bara gott om den här affären så förväntningarna var olidligt höga.

Motsvarade verkligheten de hypade ryktena då? Oh ja. Mjuka, lena chokladbitar med olika smaker som rivstartar endorfinproduktionen i både veganen och icke-veganen! Missa för allt i världen inte den här guldgruvan om du åker till Tallinn. Och meddela på förhand så jag kan skicka med en beställning - no joke! Jag betalar fraktavgift om det så behövs.

Huippumallit haussa goes Eesti Edition - wawawim-wawawom!

Feelisen i terminalen när vi väntade på båten tillbaka. Lite skitin, lite slitin - men helnöjda med dagens eskapader!

Och se bara vad en kopp kaffe eller vodkaredbull kan göra! Mirakulösa humörsvängningar! Sen slutade resan med att cirka alla fartygets passagerare stod bakom oss i taxfreekön och trodde att vi försökte stjäla sprit eftersom Julias väska tjöt varje gång hon försökte gå ut från butiken. Just såna banditer e vi!

Skål och hejsan! 

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 9 med bokstäver:
Alltsååå Vegan Café Inspiratioon är livet! Kommer ihåg att jag åt burgaren där med Jullster och det var verkligen gott. Tallinn brukar vara nice då det gäller vegomat! Låter som om ni hade en kul liten resa :-)
Märta06.07.18 kl. 16:09
Alltså det var faktiskt så otroligt gott!! Nästa gång ska jag prova på Vegan V som ni hade ätit på med Julia och hoppas på lika bra käk! Och jo, vi hade jättekul, svårt att lyckas med nåt annat med det där patrasket! :'D /Leona
06.07.18 16:31