TofuwrapZ

21.04.2018 kl. 16:56

Nu när jag bor ensam så blir det ofta så att jag köper ingredienser till nåt hopkok och så äter jag av det hopkoket hela veckan för jag kan ju inte gå och köpa en vårlök och 50 gram tofu som sku vara rimligt till en portion. Nej, jag måste köpa ett knippe med tio vårlökar och minst 200 gram tofu som jag sen måste trycka i mig dagarna i ända för att de inte ska gå illa.

Så nu har jag ätit tofuwraps tre dagar i rad. Tur att de e goda. Recept? Okej då.

Tofuwraps
(2 stycken, rimlig lunchportion för mig)

1 vårlök
50 gram naturell tofu
1 näve frysta ärter
½ dl kokosgrädde
2 tortillabröd
salta jordnötter
soja
tacokrydda
salt & peppar
sweet chili-sås

1. Hacka löken och skär tofun i små gulliga tärningar. Stek upp alltsammans så att tofun får lite färg. Skvätt på soja.
2. Häll i grädden och ärterna och krydda. Låt allt puttra på en minut eller två.
3. Värm tortillabröd i mikron. Skopa på en slev tofufyllning, salta nötter och sweet chili-sås. Ät. Gott!

 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 3 med bokstäver: