TofuwrapZ

21.04.2018 kl. 16:56

Nu när jag bor ensam så blir det ofta så att jag köper ingredienser till nåt hopkok och så äter jag av det hopkoket hela veckan för jag kan ju inte gå och köpa en vårlök och 50 gram tofu som sku vara rimligt till en portion. Nej, jag måste köpa ett knippe med tio vårlökar och minst 200 gram tofu som jag sen måste trycka i mig dagarna i ända för att de inte ska gå illa.

Så nu har jag ätit tofuwraps tre dagar i rad. Tur att de e goda. Recept? Okej då.

Tofuwraps
(2 stycken, rimlig lunchportion för mig)

1 vårlök
50 gram naturell tofu
1 näve frysta ärter
½ dl kokosgrädde
2 tortillabröd
salta jordnötter
soja
tacokrydda
salt & peppar
sweet chili-sås

1. Hacka löken och skär tofun i små gulliga tärningar. Stek upp alltsammans så att tofun får lite färg. Skvätt på soja.
2. Häll i grädden och ärterna och krydda. Låt allt puttra på en minut eller två.
3. Värm tortillabröd i mikron. Skopa på en slev tofufyllning, salta nötter och sweet chili-sås. Ät. Gott!

 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 1 med bokstäver:

Leona - ett märkvärdigt namn på en märkvärdig typ.

Jag e en borttappad Karisbo som nu bosatt mig i Hangö. Jag jobbar som ordkonstledare i Raseborg och fördriver vardagen med att skriva både vetenskapligt och skönlitterärt. Förutom det läser jag böcker och pajar katter så mycket jag hinner.

Vegansk mat, resor, kultur i olika former samt djur och natur e frekvent förekommande element på denna blogg.

Så jag e ungefär lika märkvärdig som en sten på marken med andra ord. Men jag e snäll och kul och allt det där så please enjoy min anspråkslösa blogg!

 

 

Leona