Veganska amerikanska pannkakor

15.04.2018 kl. 20:00

Jag har nu ätit pannkakor fyra dagar i rad. Orsak: K-menus hasselnötskräm som smakar Nutella och Mignonägg. Förfärligt sött och sliskigt och gott. Har doppat banan, choklad och fingrar i den där burken hittills. Yep, jag gör en och annan klassisk peanutbutter fingers á la Joey Tribbiani i den burken.

Nåja, nog om mina oanständiga matvanor. Pannkakor var det ju tal om och jag skröt om dem igår och lovade delade med mig av recept. Så det ska det bli!

Veganska amerikanska pannkakor

6 st ganska små, passlig portion åt en hungrig person!

1 dl mjöl
½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
1 nypa kanel
1 dl havremjölk/grädde
½ dl vatten

Och så snurrar man ihop allt till en ganska lös smet och steker små prydliga pannkakor. Äts med jordnötssmör, hasselnötskräm, banan och kokosflingor. A-YUM!

 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 7 med bokstäver:

Leona - ett märkvärdigt namn på en märkvärdig typ.

Jag e en borttappad Karisbo som nu bosatt mig i Hangö. Jag jobbar som ordkonstledare i Raseborg och fördriver vardagen med att skriva både vetenskapligt och skönlitterärt. Förutom det läser jag böcker och pajar katter så mycket jag hinner.

Vegansk mat, resor, kultur i olika former samt djur och natur e frekvent förekommande element på denna blogg.

Så jag e ungefär lika märkvärdig som en sten på marken med andra ord. Men jag e snäll och kul och allt det där så please enjoy min anspråkslösa blogg!

 

 

Leona