2018/2019-listan

December har varit en skranglig bloggmånad, sori sori! Det har varit jul, examen och begravning i en enda salig röra som krävt all energi. Men jag ska avsluta bloggåret 2018 (som annars varit ett riktigt bra bloggår för mig!) med en årsresumé i listformat. Jag återanvänder Ratatas nyårslista från förra året (med några modifikationer).

2018 var året när jag: bodde i Vasa ett halvår, flyttade till Hangö och tog min magisterexamen!

Fem ord som beskriver 2018: Peffan, gradu, Hangö, klimatångest och ordkonst.

Årets höjdpunkt: jag trodde det sku vara att bli klar från skolan men det har jag knappt hunnit smälta ännu. Höjdpunkten var nog faktiskt att flytta hem till Nicke igen efter Vasavåren.

Året genom hörlurarna: jag har faktiskt lyssnat på en del ljudböcker, men är fortfarande inte riktigt hooked på det. Men jag kan rekommendera Maria Maunsbachs uppläsning av sin debutroman Bara ha roligt. Annars lyssnar jag mest på poddar och någon enstaka Spotifylista.

Årets maträtter: det godaste jag ätit i år åt jag på Malta! Goda pizzor och påhittiga veganska rätter.

Årets kulturupplevelser: Taru sormusten herrasta på Åbo Stadsteater och Bohemian Rhapsody på bio var två riktigt häftiga upplevelser som jag kommer minnas länge. Muminmuseet i Tammerfors som vi besökte i somras var också riktigt najs!

Årets fest: vår avslutande sits med lärargänget i Vasa. Så otroligt jävla roligt. 

Årets sommarminne: när jag fick värmeslag och låg i sängen med 39,5 grader feber :----))) nä men det var trevligt att suppa i Svartå och så var vår trip till Sverige riktigt mys.

Årets gimme more: motion. Mina muskler kommer sakta börja förtvina om jag inte på allvar börjar röra på mig mera.

Årets gimme less: prestationsångest.

Årets utmaning: att skriva gradu. OCH JAG KLARADE DET!

Mitt tofsprydda betyg anlände i postlådan i fredags. Min hot pink gradu har stått i hyllan några veckor redan och samlat damm. Och visst är mina nya glasögon stiliga? Jag kan läsa igen!

 

2019 blir året när jag: tar steget in i arbetslivet och riskerar bli vuxen på riktigt. Tråkigt.

Fem ord som kommer beskriva 2019: jag har absolut ingen aning. (Det här året är ett totalt oskrivet blad för mig!!?)

Året 2019 höjdpunkt: jag och Nicke planerar en resa och det sku bli riktigt najs att resa iväg på tumis. Vi har faktiskt rest väldigt lite bara vi två, Turkiet 2011 och så några Sverigesvängar. Så nästa år ska vi resa iväg bara vi två till något superromantiskt ställe bara jag hittar ett jobb och får lite pengar.

Året 2019 kulturupplevelser: hela familjen fick FORK-biljetter i julklapp av Snoddis och Jasse och det ser jag väldigt mycket fram emot! Själv gav jag teaterbiljetter till Snoddis och mamma så vi ska gå och titta på Kissani Jugoslavia under våren. Så kulturell ska jag i alla fall fortsätta vara även nästa år.

Året 2019 gimme more: festligheter! (Exakt samma svar från förra listan.)

Året 2019 gimme less: krav och skit. (Jepp, även detta samma svar som jag skrev för ett år sedan.)

Året 2019 utmaning: hitta ett jobb.

 

30.12.2018 kl. 14:49

Ett tjog frågor

Jag e mosig i skallen och försöker skjuta upp gradujobb så jag googlade "roliga bloggfrågor" och hamnade förstås på HanaPees blogg och *joink* så hade jag copy-pasteat hela listan och fördrivit en god stund med att svara på dem.

1. Om du fick välja att leva i en tv-serie, vilken skulle du välja att leva i då? 

Ja alltså det e väl ganska givet att man säger sin favoritserie här. The Office US. TÄNK att få jobba på Dunder Mifflin! Jag tror jag sku vara best buddy med Pam och Jim och så sku vi pranka Dwight hela dagarna tillsammans :'--)) Antagligen sku jag inte alls vara så cool utan hamna i annexet med Toby och säga upp mig efter en vecka. 

Ett annat alternativ e Gilmore Girls bara för att få bo i Stars Hollow! Sku bli ihop med Kirk och leva lycklig i alla mina dagar.

Kirk, din olycklige lilla sate

2. Vad ville du bli när du blev stor när du var barn?​

Spion och konstnär! Popstjärna och skådespelare! Jag har alltid siktat mot stjärnorna. 

3. Vilken är din favoritdoft?

Kattungar. Att sticka näsan djupt ner i pälsen och känna den där lite dammiga varma doften e lite knarkaktigt för mig. Det slog mig nu att det antagligen e det här som vissa människor upplever med babydoft? Något jag aldrig begripit.

 

Rim med sin bror före vi hämtade hem henne till oss

4. Om du var en stor stenbumling, var skulle du vilja ligga still då?

Kanske på kanten av ett stup för att ens känna någon form av spänning i livet? Nej, det låter inte alls som jag... Djupt in i en mörk, mossig skog antagligen.

5. Du får veta att jorden kommer gå under om tolv timmar. Vad gör du?

Slås av panik med resten av världen. Ligger sedan i sängen och håller Nicke i handen (tänk: det gamla paret i Titanic när skeppet går under) och låter världen sluka oss. När nästa civilisation gör en film av apokalypsen kommer alla gråta när de ser den tio sekunder långa scenen som gestaltar våra sista minuter i livet.

6. Vad tror du skulle vara annorlunda i ditt liv om du var av det motsatta könet?

Mycket. 

7. Vilket är ditt favoritverktyg?

Sax. Klipp klipp. Mycket i livet går att lösa genom att bara klippa bort det. Långa naglar, fult hår, oöppnade förpackningar, energikrävande relationer... 

8. Vad gör du om tio år?

Bra fråga eftersom jag inte ens vet vad jag gör om tre månader. Om tio år e jag 36 fräscha år och bor på landet någonstans med Nicke, Rim och kanske en till katt och en hund och lite getter eller får. Har förhoppningsvis fått någon form av litterärt erkännande eller så har jag helt gett upp med den ambitionen. Jobbar kanske som språkvårdare eller något annat häftigt.

9. Vilken är din bästa danslåt?

Vi har en Tina Turner-period här hemma eftersom vår köksradio endast får in Radio Aalto och de spelar Tina ca en gång i halv timmen. Mycket dansvänligt! 

10. Om du var skitbra på att sy, vad skulle du sy då?

Allt. Kläder, gardiner, sängkläder... Jag sku verkligen vilja behärska symaskinen, men få saker ger mig nervsammanbrott som handarbete.

11. Hur skulle du hantera det om du vann typ 108 560 000 euro?

Köpa ett hus ute i skogen/landet. Köpa så många djur jag har ork och råd med. Underhålla mig själv med att skriva böcker som ingen ens vill läsa, men vad fan gör det när man e RIK.

12. Vad tycker du om ordet hen?

Personligen använder jag ordet och tycker det e smidigt och fyller en funktion. Vill man inte använda det så låt bli, men bli för guds skull inte kränkt när någon annan gör det...

13. Vilket är ditt bästa recept och varför, får vara mat eller bak?

Nudelwok. Allt du behöver: en påse Mama nudlar med grönsakssmak, marinerad tofu och frysta wokgrönsaker. Krydda med fänkål, soja, curry osv... Serveras med rostade cashews och sweet chilisås. Tröttnar aldrig på den rätten.

Mmmmmm äts framför datorn tillsammans med valfri sitcom

14. Vad tycker du om köttkonsumtion?

Mja, finns ju bättre grejer att stoppa i mun enligt mig. Sånt med mindre blod, nitrit och metangaser till exempel :---) Just sayin'.

15. Är du beroende av något?

Klämma finnar och pormaskar i mitt fejs. Nicke har FÖRBJUDIT mig att göra det och om han kommer på mig med att göra det måste jag betala med 10 minuter ryggmassage. Det e förövrigt en valuta vi förhandlar med här hemma ganska ofta. Om någon t.ex. inte orkar föra ut roskis eller tömma diskmaskinen kan man få några minuter ryggmassage som betalning om man gör det. Mkt bra system!

16. Vilken musik triggar din nostalgiska sida mest och varför?

Melodifestivallåtar från början av 00-talet och snyftrock från typ samma tid. Tänk er Lena Philipsson och Takida! 

17. Vad gör dig riktigt förbannad?

När folk e elaka med varandra. Världens klyscha, men ve och fasa vad arg jag blir när något barn medvetet säger elaka saker åt någon annan på ordkonstträffarna. Samma gäller ju vuxna. T.ex. när man dimper ner i något kommentarsfält som bara går ut på att förminska och förnedra någon annan. Fy as vad arg jag blir.

18. Har du något riktigt bra husmorstips?

1) Ät rå ingefära när du känner att någon otäck snuva e på inkommande. 
2) ... Nehepp, det var allt. Har funderat många minuter nu, men kommer inte på något bra? Jag e väl inte så himla husmorig.

19. Finns det någon reklam du tycker är riktigt bra?

Jepp. Ipren-reklamen från början av 00-talet. Den där när en man utklädd till en tablett springer omkring och spelar gitarr och sjunger "Jag e Ipren den intelligenta värktabletten...". 

20. Är du lik dig nu, som du var när du var barn?

Döm själva:

Omringad av mina smådjur. Det här var min favoritlek från att jag var pytteliten till kanske 11-12? Minns ännu de där sista gångerna jag plockade fram alla grejer och bara insåg att nä.. det här e inte så kul längre. Och så började jag läsa Frida och sminka mig i stället. Nu föredrar jag nog djuren framom kroppshets och skönhetstips så jo, ganska lik e jag väl nog.

09.10.2018 kl. 10:02

Ratatas höstlista

Höst och rusk e på kommande och jag njuter som aldrig förr av det svalare vädret och mörka kvällarna. Förra hösten var inget vidare, så jag ser fram emot att må som en pärla i år i stället. 

Låt oss titta på vad denna höst bär i sitt sköte genom Ratatas höstlista! Att bära nåt i sitt sköte e nog ett underligt uttryck, hur har det uppstått? Känns som att ingen annan än en OITNB-karaktär med lite fuffens busniess sku ha användning av det, if u catch my drift höhö.

Vad är dina mål i höst?
Jag har ETT och endast ETT mål. Få gradun klar. Det ser relativt lovande ut! Före svenska dagen ska den lämnas in för att jag ska hinna ta examen vid jul. Min handledare sa jojo, inga problem när jag träffade henne i torsdags så det känns ju bra.

Vad ser du mest fram emot?
Jag ser faktiskt fram emot att börja med mitt nya jobb som ordkonstledare. Resan till Malta kommer ju också bli riktigt skön. Och så ska jag tåga upp till Vasa och hälsa på mitt gäng där som dessutom utökats och innehåller nu också en liten babyLovis! Men helt ärligt så kommer nog den dagen då det e dags att lämna in gradun vara den dagen som jag ser allra mest fram emot. 

Känner du dig klar med sommaren?
Aldrig någonsin har jag känt mig så klar med sommaren som i år. Fy fan för denna hetta och torka. Jag har inte klarat av att jobba och njuta eller ens tänka. 

Hur såg din höst ut för ett år sedan?
Bedrövlig. Jag mådde dåligt pga stress och kände mig helt söndersmulad och värdelös i perioder. Det enda jag mådde bra av var att gå i skogen och paja min lilla kattunge.

Hur såg din höst ut för fem år sedan?
Ojojoj, då var det spännande tider! Vi hade just flyttat till Åbo och börjat studera och allt var nytt och fräscht och spännande. Det var en skitkul höst då jag lärde känna så mycket bra folk och jag fattade att språk och litteratur var min grej riktigt påriktigt. 

Vad var bäst och sämst med sommaren?
Sämst: hettan och torkan, jag fixar inte det i längre perioder. Sorrynotsorry. Bäst: att jag har haft tid att bara andas och må. Att bara få leva lite kravlöst. 

Vad för kultur har du tänkt konsumera i höst?
Två komedier jag vill se e The Spy Who Dumped Me och The Book Club. Jag sku gärna se Chess på Svenska Teatern, men biljetterna var rätt så pricey. En ny pod jag ska lyssna på hela hösten e Gott folk med HanaPee där hon intervjuar svenska kändisar och ställer riktigt jobbiga frågar. 

Vad blir ditt mest använda plagg i höst?
Jag hoppas på massa regn så att det kanske kanske kanske kommer lite svamp som jag kan gå och plocka åt mig. Så jag säger mina gummistövlar! 

Hösten 2013 var min röda kappa alldeles ny och jag hade långt solblekt hår. Det var en höst med ny stad, nya studier och nya människor. Åh, vad jag avis på alla som har den spännande tiden framför tassarna just nu! NJUT!

20.08.2018 kl. 21:03

Ratatas sommarlista

Vilka tre saker börjar du tänka på när du hör ordet ”sommar”?
Grillmat, myggor och solexem.

Kommer du jobba i sommar eller ha semester?
Jag ska jobba hårt med min gradu. Men jag tänker nog unna mig rätt så flexibla arbetstider hehehe.

Vad gör du helst en ledig kväll?
En drink på en solig terass med kravlöst sällskap eller spelar mölkky med familjen på lande.


Vad är enligt dig, den ultimata sommarmaten?
Nypotatis (självfallet). Grillade champinjoner, zucchini och tomater. Ojojoj, vad vi ska grilla hårt denna sommar när vi äntligen har en liten gårdsplätt att ställa grillen på. Men förutom grillmat så är snålsoppa så förförande gött just på sommaren!

Vad är ditt favorit ställe att vara på under sommaren?
Lande, lande, lande. Sola på terassen, grilla med utsikt över sjön, promenera i kvällssolen längs med dammiga sandvägar och tassa runt i skogen och plocka blåbär och punkkin. AH! *njuter*


Hur skulle den perfekta sommardagen se ut för dig?
Vaknar med Nicke klockan 8:30 (haha bra skämt). Kokar två perfekta koppar Lövbergs Lila mediumrost med toner av vanilj och kakao (bästa budgetkaffet, tipstips). Avnjuter nämnda koppar utomhus och diskuterar något harmoniskt. Åker till stranden och solar och badar i max 3 timmar. Efter det åker vi till lande för att grilla med familjen. Vi äter gott i eftermiddagssolen, dricker ett fräscht vin och så har Allis lagat någon magnifik efterrätt. Efter det tar vi en promenix och hälsar på alla djur på granngården. När vi kommer hem spelar vi spel utomhus och så blir vi alla slöa och humorn spårar ut som den brukar. 


Ett fint sommarminne?
När jag var liten brukade vi tillsammans med familjen hänga på en plats som kallas Tärnträsk där vi fiskade, simmade, rodde omkring på sjön och åt så mycket mat som mommo orkade släpa dit. Lukten av myggspray får mig alltid att tänka på de där dagarna vid Tärnträsk. 

Finns det någon låt du förknippar med sommaren?
Allt med Håkan Hellström! Håkan e sommar. Håkan e sol. Håkan e doft av kaprifol.

Vad är fem saker du vill hinna göra i sommar?
Skriva åtminstone en respektabel del av gradun, gå på Raseborgs sommarteater, plocka massa blåbär, hänga på playan med familjen Mälä och så vill jag fira min födelsedag riktigt ordentligen för förra året blev det ju bara skit och helvete med den saken.

16.05.2018 kl. 22:00

Ratatas påsklista

Tre saker jag börjar tänka på när jag hör ordet ”påsk”: memma, kycklingar och påskhäxor.

Jag firar påsk för att: alla festligheter som innebär släktmiddag, godis och samkväm e ju nice! 

En påsktradition jag har: för några år sedan började vi med Årliga påskturneringen i bordsishockey hemma hos pappa och Nina. Vi har till och med en vandringspokal som går från vinnare till vinnare. Gissa vems bokhylla den står på som bäst *skryteliskryt*. Får se om någon annan lyckas bemästra mina blixtsnabba hockeyfingrar i år!

Det bästa med påsken: det e så färgglatt! Och det e ledigt!

Det sämsta med påsken: massa djur dör och plockas på sina fjädrar för att folk vill äta upp dem och pynta med färgade fjädrar </333. Och memma. Djävulens påfund. 

Favorit påskgodiset: utbudet på veganskt påskgodis e under all kritik. Jag älskar mignonägg och själva nougaten e till och med mjölkfri men sen kläms det ju in i ett äggskal så det e ju verkligen inte veganskt. Typiskt.

Ett fint påskminne: när vi var småkids och klädde ut oss till påskhäxor och gick runt i byn och påskade hos alla gamla tanter som fyllde våra kaffepannor med choklad och frukt. Påskar barnen ens mera? Jag tycker det e väldigt sällan man ser små påskhäxor och påskharar ut på godisjakt nu för tiden.

Minime på godisjakt en påsk för drygt tjugo år sedan

26.03.2018 kl. 19:31

God dagens

Dagens humör: en aning trött, men ganska relaxed efter veckoslutet. Eftermiddagens litteraturcirkel bestod mest av slöa asgarv så vi gick alla hem med glada miner och det var ju angenämt!

Dagens borde: diska. Ser fram emot att återförenas med diskmaskinen sen i slutet av maj.

Dagens frisyr: jag somnade med håret i en trasslig knut så jag var ju jättestilig när jag vaknade kan ni tro.

Dagens klädsel: just nu har jag på mig en randig polo, cykelbyxor och en strumpa. Blev så hett om vänstra foten.

Dagens planer: kolla Breakin Bad, dricka en kopp te och kanske grädda en semla i ugnen. 

Dagens köp: en Buddha Bowl i skolan (fruktansvärt töntigt att kalla en plastlåda med bönor och linser för det men jaja) och en tågbiljett till KarisKarjaa till påsken.

Dagens materiella vill ha: jag var riktigt kaffesugen efter många långa timmar i skolan så det var ruskigt gott med en rejäl kopp Löfbergs Lila mörkrostade hasselnötskaffe när jag kom hem!

Dagens fundering: hur kommer det sig att tre lärare i ämnesdidaktik kan ha så otroligt monotona och tråkiga röster att man somnar etttvåtrebums när de börjar prata? De borde väl övat på det i nåt skede? Sorry not sorry, dudes.

Dagens tråkigaste: ovanstående.

Dagens roligaste: vår litteraturcirkel! Jag e helt bombis på att vårt moddalärargäng kommer bli ett efterlängtat tillskott i de sprudlande lärarkollegien vi hamnar i i framtiden. Så jävla kul e vi allesammans. Vi lyckades till och med göra doktorsavhandlingar från 1991 till ett skrattkalas!

Dagens längtan: måste erkänna att det känns ganska tomt här utan Nicke. Jag blev påmind om varför jag bor med honom annars, han e ju min bästis!

Dagens låt: Robert Broberg - Vatten. Motivering: vi håller på med ett ämnesintegrativt projekt med temat vatten och ska hitta på massa ståhej med gymnasiekidsen i april. Vi tänkte spela upp den här och dansa en liten dans. Typ.

Dagens Rim:

26.02.2018 kl. 20:18

När ingen annan frågar nåt så får jag väl fråga själv

What did you want to be when you were a kid? Jag ville bli spion, konstnär och popstjärna. Konstnärsdrömmen var så stark i ett skede att jag klädde ut mig till konstnär med basker och lila sidenskjorta i skolan. Minns ej om det var maskerad?

Which 'Friends'-charachter do you relate to the most? Jag vill svara Phoebe, men tror samtidigt att jag i smyg e ganska Rossig... Missförstådd akademiker som gärna sku ha en pet monkey och sänker gärna en och två margaritas. Jag e inte lika störigt svartsjuk som han dock, tack o lov.

Do you like your name? Why? Jo, jag har nog alltid tyckt om mitt namn. Det e lite udda och det passar väl en karaktär som meikäläinen. Minns dock sorgen som barn när jag ALDRIG hittade mitt namn på olika prylar som man kunde köpa i Säästö Pörssi. En liten skylt med nån nallebjörn på suktade jag länge efter och övervägde att köpa den som det stod Leo eller Leonard på...

Are you a messy or clean person? Jag e ett mellanting för jag e varken en typ som stökar omkring en massa, men jag e verkigen int en person som städar i onödan. 

How tall are you? Nåt mellan 162-165 cm. Beror på frisyren tror jag.

What is your guilty pleasure? Förut var det Svenska Hollywoodfruar, men jag tröttnade på dem. Kanske Melodifestivalen? Drar igång på lördag woooo!

What are you saving money for right now? Jag köpte just en dator så jag känner att det får bli ris och bönor till middag nu några veckor...

How many Pringles can you eat at once? Aldrig fler än två. Och det ska vara paprikakryddade. Inga andra duger.

Tea or coffee? Kaffi tack. Dricker nog te också, men kaffe med Rainbow havremjölk e som en invärtes kram för varje klunk.

 

30.01.2018 kl. 19:27

Ratatas nyårslista

Vi har firat jul i rekordfart, flyttat ut och flyttat in på 2 timmar och 15 minuter och nu e det dags för ett nytt år också. Passligt till nyårsfirandet har jag knåpat ihop ett helt horribelt nackspärr så jag e aningen handlingsförlamad atm. Då kan man göra sånt här i stället för att skruva upp lampor:

Ratatas nyårslista tjohoooooo

2017 var året när jag: blev vegan!

Fem ord som beskriver 2017: gradu, Cafferie, stressexem, Rim och Netflix.

Årets höjdpunkt: Rim!

Året genom Spotify (klick!): jag avslutade mitt Spotify-konto p.g.a att jag använde det cirka aldrig. Jag lyssnar bara på radion för jag e ju faktsikt en pensionär fångad i en 25-årings kropp.

Årets maträtter: färdigmat från butiken....... Ett av mina och Nickes nyårslöften e att köpa mindre halvfabrikat och färdigmat. Vi har varit så lata och äckliga på senast.

Årets kulturupplevelser: Absolut bästa teatern kanske någonsin var nog PIAF - jag ångrar ingenting på Åbo Svenska Teater. Jag var också och tittade på Kungens tal, Footloose, En man som heter Ove och Det ordnar sig, Sapiens. Jag gick också och klappade händerna åt Norlie & KKV på Augustinatten. Och så tittade jag på Tuntematon Sotilas på bio med gymnasiet när jag var på praktik. 

Årets samhällsfenomen: #covfefe och #metoo kanske får räcka. 

Årets sommarminne: när vi åkte på roadtrip med mamma och syrrorna, det var kul. Sen jobbade jag mest hela sommaren och hann inte med så mycket kuligt.

Årets gimme more: kompishäng!!!

Årets gimme less: stress, fy farao, jag ska bli så jävla zen nästa år.

Årets utmaning: att skriva gradu. Det gick ju så där, men hej, vi provar på nytt i sommar! Live positive eller något annat snirkligt väggord.
 

2018 blir året när jag: tar min freakin' magisterexamen!

Fem ord som kommer beskriva 2018: Vasa, gradu, hangösommar, äventyr och ZEN.

Året 2018 höjdpunkt: när jag äntligen blir klar från skolan.

Året 2018 genom Spotify: tänker fortfarande bara lyssna på radio X3M. Kanske Vega för jag fyller ju faktiskt 26.

Året 2018 maträtter: ska som sagt bli bättre på att ta oss tid att laga mat hemma. 

Året 2018 kulturupplevelser: hittills har jag endast en Johan Glans-föreställning inplanerad, men får se om jag hinner ner till Åbo från Vasa för att gå på den.

Året 2018 samhällsfenomen: man kan ju hoppas på fred på jorden. Men antagligen blir allt bara värre och värre :---))) (positive living o.s.v)

Året 2018 sommarminne: jag ska ju bo i Hangö sen när jag kommer från Vasa så jag hoppas på lite strandhäng, effektivt graduskrivande och ett och annat kalas.

Året 2018 gimme more: festligheter!

Året 2018 gimme less: krav och skit.

Året 2018 utmaning: skriva klart gradun och må bra.
 

31.12.2017 kl. 12:41

Senaste

Min senaste skärmdump i telefonen:

Jag sku ha en mysig eftermiddag med kaffe, jultårta och lite lättsam läsning så jag tog en bild, klämde i mig tårtan, sörplade i mig kaffet och satt boken tillbaka i väskan. Hehe. Jag ska nog läsa den!!! Snart. 

Mitt senaste klädköp: 

Dom här smäckra jeansen från Gina Tricot. Spännande.

Min senaste lyssnade podcast: 

Jag e lite känslig när det kommer till poddar för jag e röstkräsen. Här e två röster som går bra att lyssna på! Anitha Schulman kan jag inte alls höra på för hennes röst ger mig utslag på trumhinnorna, hur bra hon än må vara (jag vet inte om hon e bra, har bara lyssnat på avsnittet då hon gästade Penntricket).

Mitt senaste skickade sms:

Det roliga här e att pappa kallar sig själv för Papi. Det gör ingen annan nämligen. För övrigt tror jag det här e det enda meddelandet jag fått av pappa som varit längre än två bokstäver. "Ok" e hans standardfras.

Mitt senaste inkommande messengermeddelande: Det e faktiskt HEMLIGT så där får ni ta tag i er vilda fantasi. Va kan de vaaa va kan de vaaaa?? 

Senaste taggningen på Facebook:

Senaste bilden tagen på mig:

När int ens instagramfilter kan rädda en från ens bleka skinn e det lika bra att låta bli redigering helt och hållet. Jag vet faktiskt int vad som sker med mitt extremt beniga nyckelbensparti för så där ser det nog inte ut vanligtvis, räds ej! Och int ser jag så där sur ut heller vanligtvis...

Min senaste tv-serieobsession:

Jag har sett igenom alla sju säsonger en gång tidigare, men nu kollar vi om dem med Nicke. Lite liknande humor som i The Office så I like it, like it.

Min senaste använda emoji: WhatsApps skrattgråtsmiley förtås.

Min senaste anteckning i telefonen: 

Ofta när jag ska skicka långa meddelanden åt okända människor så skriver jag klart dem i Memos. Vet inte riktigt varför? Antagligen för att inte riskera att i misstag skicka iväg ett halvfärdigt meddelande. Ve och fasa liksom...

Mitt senaste dyra köp: jag köpte en chokokalender åt Nicke igår och tyckte den var hutlöst dyr. 8 EURO!! Snåler liksom.

Min senaste lästa tidning: Lidls reklamblad. Hittade många grejer jag sku behöva. Bland annat en jultröja med teamrudolph tryckt på!

23.11.2017 kl. 14:07

Sista oktober

Vi kan väl fira ut denna vidriga oktober med en nördig lista om månaden som gått. Nu är det två månader kvar av året och jag hoppas de blir lite piggare. Jag har i alla fall mycket spännande och roligt att se fram emot i november och december.

 

Oktoberfärgen: senapsgul. Inte för att jag äger ett enda plagg i den färgen men nu är jag på jakt efter en senapsgul stickad tröja, senapsgula tights och kanske till och med en senapsgul vinterrock. 

Det bästa som hände i oktober: mina ben slutade brinna och livet blev betydligt lättare att tas med på grund av det.

Oktobermiddagen: alltså jag åt tofu plate på Chico's när jag och Nicke var till Sello och det var riktigt gott. Chico's har för övrigt ett riktigt bra veganutbud!

Oktoberdrycken: igår fick vi nya smaksirapar på jobbet så jag lagade en Apple Pie Latte åt mig och det var syndigt gott. Gå och köp och hälsa från mig! Förutom det har vi druckit ganska många liter glögg redan...

Oktoberplagget: min trogna röda kappa. Det blir femte vintern den är i användning nu och den börjar nog bli lite sliten men den kommer antagligen hänga med mig hela livet cuz i love it.

Bästa köpet i oktober: mina matsmart-beställningar! Så kul att shoppa mat på nätet och sen få en låda på posten med massa göttigt som man glömt bort att man beställt. Jag ska hämta ett paket idag igen hihiii.

Bästa beslutet i oktober: att fara till privatläkare. Saftigt pris, men jag tror det var värt det. Just nu verkar det så.

Oktoberupptäckten: spelet My Hospital. Jag är så hooked.

Oktoberprojektet: jag pusslade ett pussel på några dagar och nu vill jag ha ett till. Jag sku också vilja lära mig sticka. Och så har jag en idé för en novell. Många projekt, men allt för lite tid.

Mål för oktober: graduuppsatsen och det klarade jag ju.

Novemberplaner: jag ska lära mig lite isländska, leka lärare i två skolor och gå på teater i både Åbo och Helsingfors.

Den röda kappan som värmt mig och piffat upp vilken outfit som helst sedan 2013. Bilden i fråga är från 2013 och jag var jätteblond då utan att veta om det.

31.10.2017 kl. 10:38

Leona/26/Hangö

Jag skriver, läser, äter, ser på TV och pajar min katt. 

Och så bloggar jag om det.


Follow me

facebook

instagram

bloglovin'

goodreads

linkedin